кадър и видео: YouTube/Група млади хора са решили да се

...
кадър и видео: YouTube/Група млади хора са решили да се
Коментари Харесай

Инициатива, подобна на българския Джулай морнинг, помага за възстановяване след пандемията в Северна Ирландия

кадър и видео: YouTube/

Група младежи са решили да се борят със самотата, като се събират, с цел да следят изгрева на слънцето от северното крайбрежие на Северна Ирландия, съобщи Би Би Си. Инициативата, която наподобява доста на българската традиция, известна като Джулай морнинг, е стартирана от 24-годишната Клои Мулан и се назовава Sunrise Social North Coast (Социален Изгрев Северен Бряг).

Разбира се, има няколко основни разлики - първо, северноирландкото посрещане на слънцето не се лимитира до един ден в годината. Освен това то няма нищо общо с музиката и културата на хипитата от края на предишния век.

Самата Мулан споделя, че е въдхоновена от сходна самодейност, която се организира в Австралия и е решила да направи същото вкъщи. След като стартира групата сама, Клои към този момент има доброволци, които да оказват помощ за приветствието на новодошлите и да провеждат събитията. Тя споделя, че всичко е в " построяването на общественост ".

В Северна Ирландия пораждат клубове Sunrise Social, в това число Белфаст и графства Даун, Фермана и Тирон. Според основателите на новата мода, тя е извънредно потребна за психологичното здраве на хората, които са страдали от затварянето и изгубването на обществените контакти по време на пандемията. 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР