кадър и видео: Нова твТанева е на мнение, че  противоепидемичните

кадър и видео: Нова твТанева е на мнение, че  противоепидемичните ...

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева: Направени са над 1500 проверки на заведения за храненекадър и видео: Нова тв

Танева е на мнение, че  противоепидемичните мерки се спазват от заведенията.

На места се срещали липси на дезинфектанти и график за дезинфекцията на помещенията.

БАБХ е извършила над 1500 проверки на заведения за хранене

„За тези пет дни от отварянето на заведенията Българската агенция по безопасност на храните – до 5 март включително, е извършила над 1500 проверки на заведения за хранене. Агенцията не е спирала контрола и по времето, което те не работеха, а някои от тях предлагаха храна за вкъщи. За последните дни са издадени 28 предписания. А от 1 март до момента нашата система е получила едва шест сигнала”. Това заяви в студиото на „Събуди се” министърът на земеделието и храните  Десислава Танева.По думите й противоепидемичните мерки се спазват от заведенията. Има леки нарушения като липса на дезинфектанти и график за дезинфекцията на помещенията, както и табели за измиване на плодовете и зеленчуците. „Хората са положили усилия, за да спазват мерките, дадени в разписанията на здравните мерки”, подчерта министърът.

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg