Кадър и видео Нова Тв, vbox7.comМехмед Али Агда, който остана

...
Кадър и видео Нова Тв, vbox7.comМехмед Али Агда, който остана
Коментари Харесай

Мехмед Али Агджа пред Нова: Бях в България преди покушението срещу Папата и работих с контрабандисти

Кадър и видео Нова Тв, vbox7.com

Мехмед Али Агда, който остана в историята с атентата против главата на Римокатолическата черква, разкри какво е правил преди този момент в България. Кой поръча атентата против папа Йоан Павел II? Ексклузивно в ефира на NOVA Мехмед Али Агджа реши да проговори пред  Даниела Тренчева, откакто в последните 40 години е отказал хиляди предложения за изявленията на медии от целия свят. Пред нея той признава, че е обучаван в лагер за терористи, че е бил в България преди покушението против Папата и е работил с контрабандисти у нас.

На 13 май 1981 година в сърцето на Ватикана - на площад „ Свети Петър “ - се чуват изстрели. Папа Йоан Павел II пада в ръцете на хората, които го съпровождат, на косъм от гибелта. Датата е известна и като „ Денят на апокалипсиса “, а изстрелите против Папата наподобяват като опит за промяна на международния ред.

В ефира на „ Здравей, България ” Даниела Тренчева показа, че Али Агджа й разкрива кой му е поръчал атентата и дали фактически има българска интервенция. През годините има разнообразни версии, които са опровергавани от разнообразни служби.    

„ За това не спряхме единствено с това изявление. Потърсихме хора, които по това време са били в Рим и са се грижили за Сергей Антонов. Които са търсили доказателства, с цел да опровергаят думите на Али Агджа. Тук е доста забавно, тъй като се оказва, че за всяко едно изказване, нашите дипломати са търсили документи. Аз не чаках напъните им да бъдат толкоз големи ”, споделя журналистът.
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР