Кадър и видео Нова Тв, vbox7.comЕлитен наш разузнавач направи експертен коментар

...
Кадър и видео Нова Тв, vbox7.comЕлитен наш разузнавач направи експертен коментар
Коментари Харесай

Ген. Тодор Бояджиев: Никакво постижение не е това, че са хванали руски шпиони с нисък професионализъм

Кадър и видео Нова Тв, vbox7.com

Елитен наш разузнавач направи експертен коментар по настоящи тематики за България. Той е внук на воевода и генерал от „ Държавна сигурност ”. Първият основен секретар на Министерство на вътрешните работи след 1989 година през днешния ден е избягал в страндженското село Граматиково, с което го свързва детството ми. В „ Неделята на NOVA ” ген. Тодор Бояджиев описа по какъв начин вижда събитията у нас и по света.

За съветските шпиони

„ Първо за мен този случай, който беше разшумян от основния прокурор Иван Гешев, сравнявайки го с „ Кембридж Файф ” – известната кейбриджка петорка Кийм Филби, МакДоналд и всички останали от върховете на британската аристокрация, които са работили за съветското разузнаване, от този миг за мене този случая е виц. Ниският професионализъм на българските служби и на българските „ шпиони ”, да се съпоставят с върха на шпионажа в 20 век е безусловно смешно. Елементарният човек от улицата, при тази липса на професионализъм, би ги разкрил. Никакво достижение не е това, че са хванали хора с невисок професионализъм, които са решили, че правят нещо в идея, която изповядват. Оказа се, че няма нито секретна информация, нито значима информация. Това самичък министърът на защитата Красимир Каракачанов го съобщи ”, уточни ген. Бояджиев.

„ Случаят беше прекалено уголемен. Далече по забавни неща стават в този момент сега, с цел да си губим времето да приказваме за „ София Сикс. Смешна история. И е обидно да мислим, че било то американско или съветско разузнаване, би работило на това равнище. Пълна аматьорщина, нищо професионално в цялата история, с цел да си губим времето с нея ”, счита той.

За закона „ Магнитски ”

„ В интерес на щатите е да няма корупция в нас. То е чисто прагматично. В интерес на България е да се ограничи корупцията. Ако тук съответстват ползите - аз поздравявам това, което правят американците в София. Но в случай че информацията им е, че еди-кой си политик на висок пост е подкупен и те употребяват това, с цел да го вербуват, с цел да работи срещу нашия народен интерес, тук ДАНС би трябвало да удрят през ръката и да кажат „ Скъпи сътрудници, другарството е другарство, сиренето е с пари. Не пипайте тук, вие нарушавате нашия народен интерес ”. Което го няма, за жалост ”, съобщи ген. Бояджиев.

Според него аргументите за това са доста. Той уточни и, че следствието най-вероятно е от доста дълги години, а не „ от през вчерашния ден за през днешния ден ”.

„ Американците имат доста по-интересен закон. И съм писал за него, това е законът „ РИКО ”– закон срещу проведената престъпност. „ Магнитски ” на процедура е допълнение към общия закон, подписан от Ричард Никсън като президент и влезнал в действие през 1970 година ”, изясни ген. Бояджиев.

За класифицираната информация и подслушванията

„ Всеки жител на републиката има право да пита. Но органи са тези, които вземат решение дали да му се отговори и дали това няма да наруши националната сигурност. Можем да ви дадем или не можем. Но това би трябвало да става обществено. Ако на Бойко Рашков му е отказано, би трябвало да му се каже за какво му се отхвърля. На Бойко Рашков това му е ясно. Той управляваше Звеното по надзор за Специалните разследващи средства ”, напомни ген. Бояджиев и изясни, че е напълно естествено да му бъде отхвърлен достъп.

Според него освен, че не е редно да се подслушват политици,но е и нелегално.

„ Държавата е задължена да го осведоми, че е бил обект на подслушване и по какви аргументи. И откакто нищо не е потвърдено, тези материали подлежат на заличаване, а не на потребление против него ”, изясни разузнавателят.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР