Кадър и видео: България Он ЕърОпасен блок в Тутракан притесни

...
Кадър и видео: България Он ЕърОпасен блок в Тутракан притесни
Коментари Харесай

Блок в Тутракан потъва. Част от хората напуснаха апартаментите. Другите живеят без вода

Кадър и видео: България Он Еър

Опасен блок в Тутракан тормози живущите в него. След ВиК повреда, хората от жилищен блок в Тутракан схващат, че постройката потъва. Част от тях са напуснали блока, а други живеят там, само че без вода. Може ли да се избави блока и кадърен ли е за живеене?

В блок, състоящ се от две секции, осем входа и близо 150 жилището, до неотдавна са живели близо 400 индивида. Днес са по-малко и живеят в боязън. Причината – от лятото блокът е потопен над 35 сантиметра, оповестява телевизия Bulgaria ON AIR.

" Някои се изнесоха, други си останаха тук, само че се живее със боязън. И заради обстоятелството, че отговорната страна беше канализацията, хората останаха и без вода. 6 месеца без вода, пускаме за половин час, едвам си измиеш ръцете и очите заран ", сподели Славейко Йорданов.

Кирил Георгиев показа, че се опасява за живота си.

" Всичко е допустимо, може когато и да е да се наклони и да стане по-лошо ", добави той.

" Впоследствие, откакто започнахме да разучаваме ситуацията, разбрахме, че този блок още при самото му строителство канализацията е била компрометирана ", разяснява кметът на Община Тутракан доктор Димитър Стефанов.

Освен потъването, блокът се измества и встрани. Това проличава от отворилия се процеп сред двете му секции. Заради усукването и потъването на постройката се появяват и пукнатини и към него.

" Ако има дъждове, както предходната година, тази вода от покривите и от пътеките ще отиде в основите. И в случай че не се вземат ограничения, ще потънат още и ще скъсат тока ", добави Тодор Костадинов.

Благодарение на бързите и настоятелни старания на Общината обаче, идват експерти, вършат сондажи и изследвания, и неотдавна Междуведомствената комисия по бедствия и повреди отпусна 740 хиляди лева за укрепването на блока, пише .

 

Видео вижте

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР