Кадър и видео България Он ЕърТемата с втората пенсия вълнува

...
Кадър и видео България Он ЕърТемата с втората пенсия вълнува
Коментари Харесай

Иван Нейков за втората пенсия: Ако хората не бъдат информирани, те наистина ще загубят

Кадър и видео " България Он Еър "

Темата с втората пенсия вълнува доста хора. Всеки ден специалисти вършат мнения. Това направи и един човек, чието мнение постоянно се радва на необятен отзив.

" За първи път става това нещо и по тази причина хората заслужават да получат информация.  Трябва да отиде човек и да попита какъв брой са парите, Пенсионният фонд е задължен да каже.  Ако хората не бъдат осведомени, те в действителност ще изгубят. " Това заяви  някогашният обществен министър Иван Нейков  в студиото на  " Денят ON AIR " .

" Мина първото четене с много горещи полемики. Най-лошото нещо е да няма уредба на заплащането, ще пристигна септември и институциите ще кажат  " не знаем по какъв начин да ви плащаме ", разяснява Нейков.

По думите му сега се преглеждат няколко разнообразни варианти, по които хората ще мога да употребяват личните си пари.

" Тъй като това са персонални пари и това бяха интервали на безработица, се получи доста шарена картина - хората са натрупали разнообразни суми пари във втория дирек. И човекът се оказва в алтернатива - това, което предлага планът, е: всеки човек, който се е осигурявал от 2000 г. ще може да избере от 3 благоприятни условия - втора пожизнена пенсия - една от Национален осигурителен институт и една от втория стълб. Втората алтернатива е, в случай че парите не са задоволителни за пенсия, може да избереш на обособени траншове да си получиш парите, и третата алтернатива - в случай че са доста малко, да ги вземеш вкупом еднократно ", изясни някогашният обществен министър. 

И добави, че решението човек би трябвало да го вземе сам въз основата на информацията, която  Национален осигурителен институт и финансовите институции са длъжни да дадат .

" Това е математика, няма по какъв начин всеки да се оправи със сметките. Затова би трябвало да са осведомени хората,  това е методът им да бъдат предпазени ", уточни събеседникът пред  Bulgaria ON AIR .

" Проблемът е, че хората виждат в пенсията признателност, само че там няма никаква признателност. Има ли дребен принос - пенсията е дребна, има ли огромен принос - пенсията е огромна. Това е правдивост.  Точно това се получи - подтиква се сивата стопанска система. Как, като 50% получават идентична пенсия, да подтикваме хората да се обезпечават?  Който и да пристигна да ръководи след април, би трябвало да знае да не си играе с пенсионната система ", безапелационен беше Иван Нейков.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР