Кадър и видео България Он ЕърД-р Стойчо Кацаров посочи кой

...
Кадър и видео България Он ЕърД-р Стойчо Кацаров посочи кой
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров: Проблемът е, че не се ваксинират хората, които са най-уязвими. Това са възрастните хора

Кадър и видео " България Он Еър "

Д-р Стойчо Кацаров уточни кой е главният проблем на имунизацията против ковид в България.  " Със сигурност здравният министър не е източникът на хаоса, в случай че има подобен.  Хаос се създаваше в последните месеци, когато се намесваше министър-председателят. Така стана и със " зелените коридори ". Това е следващата негова прищявка, която обърка цялата система с имунизацията. Факт е, че броят на имунизираните се усили, само че има един проблем - не се имунизират хората, които са най-уязвими. Това са възрастните хора ", сподели ръководителят на Центъра за отбрана правата в опазването на здравето  д-р Стойчо Кацаров за " Денят ON AIR ".

Той цитира данни от САЩ, в които се твърди, че 80% от умрелите са на възраст над 65-годишна възраст.

" 2% от умрелите са на възраст под 45-годишна възраст. Ако цялото ни население се състои от 2 000 души, 1 000 са над 65 години, другите - под 45 години. Получавате 1 000 ваксини и ги вършиме на хората под 45 години. Вие ще спасите живота на двама. Ако ваксинирате другите - ще спасите живота на 80 души ",  даде пример д-р Кацаров пред Bulgaria ON AIR.

Според него верният метод не е " кой предвари, той завари ", а да се доставят ваксини на персоналните лекари и те да стартират от най-възрастните, вървейки към по-младите.

" Ако в този момент се стремим към 70% имунизация на популацията и  имунизираме хората над 65-годишна възраст, които са 1,5 млн. души., ще го реализираме доста по-бързо, тъй като няма потребност да имунизираме 5 млн.  Това ще бъде безусловно задоволително да премахнем всички ограничавания в страната, тъй като младите боледуват и доближават до затруднения по-рядко ", безапелационен е специалистът.

Той счита, че българите не са антиваксъри, а голяма част от тях поддържат този развой.

" Правителството, в случай че може да обезпечи повече ваксини.  Това е едната им задача. Втората им задача е, когато дойдат, да ги доставят по най-бързия метод до персоналните лекари в цялата страна. НЗОК може да направи други две неща - да заплати на персоналните лекари, че ще извърши имунизация и да реализира надзор дали се съблюдава самата имунизация ", разяснява доктор Стойчо Кацаров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР