Кадър Градус.бг, Б.Борисов ФБ и БиволъБТВ пусна общирен репортаж за

...
Кадър Градус.бг, Б.Борисов ФБ и БиволъБТВ пусна общирен репортаж за
Коментари Харесай

БТВ: Шефът на Градус Иван Ангелов за Илчовски: Този човек е идиот и наркоман. Луд човек

Кадър Градус.бг, Б.Борисов ФБ и Биволъ

БТВ пусна общирен репортаж за разкритията на Светослав Илчовски на комисията по проверка в Парламента.

Утре комисията продължава чуванията.

От БТВ са потърсили за комента шефът на " Градус " Иван Ангелов Пилето:

" Не съм в България. Този човек е глупак и наркоман. Няма да разясня. Луд човек! "

Целият репортаж във видеото:



Бизнесменът Илчовски твърди, че пред очите му на рожден ден на министър-председателя Иван Ангелов - Пилето (собственикът на компания " Градус " ) и най-богатият българин Цоло Вутов (собственик на 50% от „ Геотехмин “ ООД) му подарили кюлчета злато. " Иван Ангелов, който съгласно Илчовски бил ковчежникът на премиера за изпиране на пари " донесъл малко кюлче. След него Вутов дошъл с огромно кюлче злато. " Е, Иване, толкоз ли ти се откъсна от сърцето, виж какво огромно кюлче ми е донесъл Цоло ", споделил Борисов.  И Иван по-късно се реванширал на премиера с едно малко и две огромни златни кюлчета, разясни Илчовски.

" Министерство на земеделието е следено от Иван Пилето. Никой не може нищо да вкара без тях. Затова храната ни е най-боклучивата в света и в това време най-скъпата. Не ни ръководят министри, а такива като Пилето - във всички браншове, цялостен надзор. България е разграничена на губернии, само че в последно време се оядоха и започнаха да си гредат в канчетата един на различен. Така убиват предприемаческия дух на младежите. Не сме имали опция да застанем намерено, тъй като всичко се управлява от ГЕРБ ", добави той.

Светослав Илчовски каза още, че районният министър в оставка Петя Аврамова през септември 2020 г. го е изнудвала да спре да купува земи с думите:   " Спри, бе! Спри да купуваш земя, бе! Спри или ще те дам на нашите прокурори ". Срещу него била формирана напразна инспекция. 

Петя Аврамова твърди, че не познава Илчовски и ще го съди.

Борисов съобщи сутринта, че не познава предприемача Светослав Илчовски.

Сега навързах всичко за какво Радев прави това държавно управление, каза  Борисов във връзка скандалните разкрития на предприемача Светослав Илчовски по отношение на натиска върху българските бизнесмени и по какъв начин Мата Хари се оказа в спалнята му и снима пачките с пари и златните кюлчета в чекмеджето му.

" Не го познавам, не желая и да знам какви са му изказванията. Аз се занимавам с политика ", отговори той на въпрос на публицист и незабавно мина още веднъж към политическите тематики, свързани с останалите партии.

" Те ще извадят и още кокошаревски очевидци. Платили са на  хора да излизат да приказват. Като им видите профила всеки ще си направи извода от къде идват ", добави той.

" Това ли им е програмата? Досега всеки, който ме е атакувал, е губил изборите ", сподели още Борисов.

Светослав Илчовски е наедрял аграрни производител. Името му се появява в общественото пространство през 2012 година Тогава Илчовски подава сигнал за изнудване против Димитър Аврамов, който към оня миг е народен представител от ГЕРБ. Аврамов е задържан и изключен от партията, а по-късно става народен представител от Движение за права и свободи, напомня Епицентър.

По сигнала на Илчовски профилираната прокуратура стартира следствие за търговия с въздействие. Според държавното обвиняване през юли 2012 година Аврамов, в съучастничество с някогашния общински консултант от Плевен Методи Петков и В.Ц.Ч., е изискал 220 000 лева от предприемача Светослав Илчовски, от които е получил 100 000 лева, а настрана е изискал правото да употребява земеделска земя в Монтанско. Срещу това Аврамов е поел ангажимент да упражни въздействие върху директорката на Областна дирекция „ Земеделие “ Зорница Александрова във връзка със земи, за които се отпускат дотации, написа " Свободна Европа ".

Отчетените доходи на компаниите на Илчовски за 2017 година са близо 70 млн. лева
В началото на 2021 година Илчовски разгласи, че продава бизнеса си в България. “Изнасяме бизнеса си от България, към този момент не се усещаме добре тук. Това е единствената причина ”, споделя Илчовски пред профилирания уебсайт Агри.

Илчовски споделя, че е оповестил за продажба стопанството си от 100 000 дка, дружно със зърнобаза за 200 000 тона. “За тази година [2020] декларирахме 15 млн. лева облага от това стопанство ”, добавя Илчовски пред Агри.

Последните оповестени финансови доклади за компаниите на Илчовски Едноличен търговец ”Светослав Илчовски ” и “Алтимир-БС ” в Търговския указател са за 2017 година, сподели информация на Свободна Европа. Отчетените доходи за годината са близо 70 млн. лева

 

" Мая Манолова извади очевидец против Бойко Борисов. Знае всичко – кой му подарил кюлчетата, коя е Мата Хари, кои са предприемачите с милиардите към премиера ", пише 7dnisofia.bg.
" Запознайте се със Светослав Илчовски от Червен бряг, който знае всичко в тази страна.

Отдавна има зъб на ГЕРБ.

Искра Фидосова го размаза, народен представител бе оневинен от съда
Още преди десетина години упреква видната (по това време) гербаджийка Искра Фидосова, че го рекетирала. Нещо повече, карала го да върви да се виждат в Сърбия, където тя прекарвала множеството време от годината.

Посъветвал го различен гербаджия – Димитър Аврамов, който Илчовски упрекна в рекет. Аврамов беше задържан, съден и… оневинен, а показанията на земеделския необут – оповестени за оскъдни и лъжливи. Самата Фидосова пък прави Илчовски за смях: „ Ходя в Сърбия два пъти годишно – за Великден и за Коледа, с цел да поздравя роднините на мъжа ми. Ето и разпечатка на излизанията ми зад граница. Илчовски не го знам, да каже по кое време тъкмо е трябвало да се вижда с мен този измамник “.

Хората на Илчовски тероризирали Северозапада

Светослав Илчовски е изключително прочут в Дивия Северозапад. През 2018 година двама братя от Видинско, притежатели на земя, са пребити свиреп от мутрите на Илчовски. На помощ на биячите са и гардове от частна охранителна компания, бранеща ползите на милионера. Братята са пребити, с цел да „ не си помислят да палят реколтата на земевладелеца “.

Светослав не си поплюва и със личната рода. За това сигнализира БиТиВи. През 2016-а година малкия екран разкрива, че на търг за земя Илчовски идва с 50 души защита. Целта им е да „ респектират “ неговия чичо, който е единствен съперник на търга.

Смърт след гибел във компаниите на земеделеца

Няколко жертви са свързвани с името на Светослав Илчовски, демонстрира бърза разходка из медиите от района. През 2014 година земеделска машина на богаташа аварира, откъсва се метаната гондола, която убива на място 21-годишен юноша. Тъй като има гибел, казусът няма по какъв начин да се скрие. Излизат нескрито и други такива във компанията на Илчовски, когато обаче жертви няма.

Две такива обаче има при случай с поредна тежка машина на предприятието на Илчовски. На селски път край Плевен, тя затиска цялостна кола, патуваща за болничното заведение в града. На място са убити двама души, другите са откарани в доста тежко положение ", пише 7dnisofia.bg.

 

По мотив разкритията на Илчовски пред комисията " Манолова " Григор Лилов написа на стената си във Фейсбукм

 

Премиерски секрети:

КЮЛЧЕТА, ПЛЕЙМЕЙКИ, ИЗДЕВАТЕЛСТВА И ЗА КАПАК - ДАЙ СИ БИЗНЕСА!

------------------------------------------

! „ На един рожден ден на нашия министър председател, Иван Пилето (*** бел.: притежателят на „ Градус “?) носи кюлче на премиера. Един от най-богатите хора в България, които се занимават с минно дело, носи огромно кюлче.( *** бел.: Цоло Вутов?) „ Иване, толкоз ли ти се откъсна от сърцето - я гледай Цоло какво ми е донесъл “, споделил Борисов.

" И по този начин – едно малко и две огромни – Пилето добавя още едно кюлче – подарък за премиера. "

-----------------------------------------

.*** моя бел.: бизнессрещите у нас с премиера са в някогашни ТодорЖивкови резиденции (*** бел.: ловни стопанства, в този момент приватизирани) и са през 2013, 2018, 2019 година

.----------------------------------------

! „ Иван Пилето от Стара Загора ме предложения на разходка до Монако през 2017. Лично съм виждал и премиера на такива срещи. Показаха ми клип, в който имаше полови издевателства върху арестуван предприемач. На такава намира се събират и разискват кой ще бъде сдробен. Беше поръчан прочут предприемач, който още е в пандиза. От Карнобат (*** бел.: алкохолния необут Миню Стайков?). Показаха ми клипове по какъв начин издевателстват върху един от известните предприемачи - в килия. Да го изнудват за големи пари "

----------------------------------------.

Не, това не са мои измислици.

Това е разказът на един от най-големите предприемачи в аграрния бранш у нас: Светослав Илчовски. Официален роман – даден пред Комисията на Народното събрание, която хм, щяла да изследва зулумите на ГЕРБ и Борисов.

Проблемите на Илчовски стартират през 2012 година Първо му поискали " почерпка " от по 10 000 лева (***бел: месечно), с цел да има напояване на земите му в Червен бряг.

Потърсил контакт в локалния офис на ГЕРБ в Червен бряг и оттова го свързали с различен огромен предприемач, доближен до властта, от Стара Загора. Двамата се разбрали, като цената на спокойствието била предприемачът да обезпечава на ниска цена зърно на индивида от Стара Загора.

.

----------------------------------------------

" По 700 000 - 800 000 на година се получаваха, само че аз изкарвам по 10 млн., давах ги тези пари за успокоение ". Ставаха все по-нагли настояванията. 2020 година се скарахме. Аз съм в този бизнес 23 години, имам 150 000 дка, продукция за 40 милиона лв. желаеха да им продам ”

----------------------------------------------

.

През септември 2020 година към този момент му поискали 50% от продукцията, възлизаща общо на 40 млн. годишно. " Искаха да дам моята продукция, тъй като работех в тяхната страна ", показа пред комисията предприемачът. По това време получил предизвестие по телефона от министър да спре да купува земеделска земя, тъй като щели да го дадат на " нашите прокурори ".

.

ПОСЛЕСЛОВ

.

====================================

§ " Цената е 1400 лева./дка за цялото стопанство с всичката земя.

При интерес, телефон: 0899/847-516; e-mail: [email protected] "

====================================

Това е публикация от септември мин. година – тъкмо тогава, когато са му поискали ултимативно, по мутренски обичай бизнеса му.

С нея предприемачът Светослав Илчовски е оповестил за продажба стопанство от 100 000 дка, дружно със зърнобаза за 200 000 тона вкупом, като 55 000 дка ниви са ситуирани в Плевенско, а 45 000 дка са във Врачанско. Земята е окрупнена.

Запазва единствено тракторите и машините, тъй като с тях желал да се изнесе в друга страна да прави агробизнес, а не в България.

.

§ Всъщност същинските проблеми стартират през 2012 година, с посредничеството на депутатът Димитър Аврамов (от ГЕРБ). Земи (1600 дка), обработвани от Илчовски, регионалната земеделска работа разпределила за прибиране на реколтата от различен предприемач. Накрая се стигнало до мутри, а Илчовски извикал полиция. След абсурда политикът Димитър Аврамов се снабди с следствие и обвиняване.

.

§ Аврамов беше изключен от ГЕРБ, като тогава министър председателят Бойко Борисов сподели, че " един наш народен представител от ГЕРБ, който доста хитро се опитваше да си употребява ситуацията и да изкарва пари на гърба на партията ". По обяснението на Борисов, в къщата на Аврамов са открити и 50 000 лв. белязани пари, прибрани от дамата на депутата.

.

§ Обаче " самостоятелната " прокуратура изиска единствено условна присъда за закононарушението. Но даже тя не беше почетена от правосъдния състав. Аврамов беше оневинен от съда.

.

§След следващия правосъден скандал стартира нова въртележка по случая.

Чак през 2019 година Аврамов се снабди с обвиняване в Специализирания съд.

Според обвиняването Аврамов е изискал от арендатора Светослав Илчовски на пет пъти общо 220 000 лв. и право на прилагане на аграрни земи, а по-късно е приел 100 000 лв., с цел да упражни въздействие върху длъжностни лица, с цел да уреди проблем с други обработваеми земи.

.

§ Две години, откакто казусът опря до профилирания съд, депутатът няма присъда.

.

§ Димитър Иванов Аврамов все си е народен представител – и в предходния и по-предишния парламент.

Депутат е и от най-новия парламент – този. Обаче вместо от ГЕРБ е „ национален ” представител на същинското му свърталище – Движение за права и свободи.

§ За някои от кюлчетата, въпреки и не тъкмо тези, към този момент знаем от едни скандални фотоси.

§ Сексуалните секрети икономисвам, тъй като плеймейтките са най-малкия премиерски кахър измежду тях

 



 

Проф. Евгений Дайнов, политолог, написа във Facebook:

Както е тръгнало, същински ще се учудя в случай че ГЕРБ съумеят да се записват за изборите.
Арест, съд, затвор. За всички тях. Няма един ненамесен.
Казах.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР