Кадър ГЕРБ и Къци ВапцаровДнес от ГЕРБ изпратиха до медиите

...
Кадър ГЕРБ и Къци ВапцаровДнес от ГЕРБ изпратиха до медиите
Коментари Харесай

Преди 12 години ГЕРБ спряха ремонта на панорамния път Варна-Златни пясъци. Сега обвиниха Радев

Кадър ГЕРБ и Къци Вапцаров

Днес от ГЕРБ изпратиха до медиите позиция, с която упрекват служебното държавно управление за неналичието на панорамен път сред Варна и Златни пясъци.

Дали става въпрос за умишлена операция или просто къса памет?

Истината е, че партията на Борисов спря плана преди доста години, а обезпечените средства от 10 милиона отидоха неизвестно къде. 

Преди 12 години с идването си на власт партията на Борисов спря готовия план с обезпечено финансиране за възобновяване на пътя сред Варна и Златни пясъци, само че в този момент от ГЕРБ упрекнаха служебното държавно управление за разрухата там.

Правителството на Тройната коалиция бе изготвило план за възобновяване на пътя още през 2009 година и даже отпусна 10 милиона за плана. Дори бе оповестена социална поръчка за реализатор, само че целият проект бе стопиран с идването на ГЕРБ на власт.

Това бе един от първите огромни планове, свързани с Варна, които ГЕРБ спря.

Днес от 12 години по-късно изненадващо от ГЕРБ изпратиха позиция, с която упрекват служебното държавно управление на Радев за спрения план.

Ето какво написа в позицията без редакция: 

" Възстановяването на панорамния път Варна – Златни пясъци с подсилване на свлачището „ Трифон Зарезан “, като различно трасе с извънредно огромно значение за разтоварване на трафика в посока на курорта и за развиване на туризма, няма да се случи. Поне не и скоро, макар че има абстрактен план и подписано съглашение сред Община Варна и АПИ още от април т.г. Това стана ясно от отговора на служебния министър Виолета Комитова на въпроса на народния представител от ПГ на ГЕРБ/СДС – Варна Славена Точева. Комитова е показала:

„ Споразумението сред Агенция „ Пътна инфраструктура “ и Община Варна за възобновяване на общинския път VAR1082 в региона на свлачище „ Трифон Зарезан “ е върнато неодобрено от Министерство на регионалното развитие в АПИ. Няма съответни рекомендации и насоки “.

Това е второ запитване от страна на народните представители от ПГ на ГЕРБ/СДС-Варна от 46-тото Народно събрание във връзка със замразените извънредно значими планове за пътната инфраструктура на територията на Варненска област – за ремонта на уреди 7,8,9,10 и 11 на Аспаруховия мост, на който стартира поетапното възобновяване при ръководството на ГЕРБ, за Автомагистрала „ Черно море “ и създаване на втори мост на Варненско-Белославското езеро, за ремонта на пътя до с. Тополи и гробищния парк, за отбивката от 15 км от Автомагистрала „ Хемус “ на територията на община Девня до границата с Ветрино, за пътя Тръстиково-Дъбравино на територията на община Аврен, по който дневно минават стотици камиони от заводите в Девня в посока Бургас и Айтос и който наподобява на лунен пейзаж.

Въпреки утвърден план от АПИ и обезпечено общинско съфинансиране, планът е блокиран заради неналичието на държавни средства съгласно Министерство на регионалното развитие. От отговорите излиза наяве, че следва ремонт единствено на оборудване 9 на Аспаруховия мост с планиран период за осъществяване до 31.05.2022 г, а плановете на останалите уреди са върнати неодобрени. За Автомагистрала „ Черно море “ също ще изчакаме, неизвестно докога, тъй като „ подготовката на огромен инфраструктурен план е комплициран и дълъг развой, който минава през редица процедури преди започването на същинските строителни работи “, дава отговор служебният министър. Досега е минал първият стадий на предпроектното изследване, което е със период от 1 година от сключването на контракта на 26.10.2020г.с ДЗЗД „ Екип план Автомагистрала „ Черно море “. Предложени са три разновидността за магистралното трасе, като изборът на един от тях би трябвало да е съчетаем с Натура зони, тъй че „ топката “ за втория и третия стадий е в Министерство на околната среда и водите, а срокът за създаването изтича и е по-малко от месец.

Според народните представители от ПГ на ГЕРБ/СДС – Варна вместо ясна информация по жизненоважните тематики за района отговорите на Комитова са общи приказки, което на процедура демонстрира резилизация вместо реализация на планове от служебното държавно управление на Румен Радев.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР