Кадър ФлагманКмет, победил ГЕРБ на последните местни избори, подава оставка,

...
Кадър ФлагманКмет, победил ГЕРБ на последните местни избори, подава оставка,
Коментари Харесай

Кмет, победил ГЕРБ на изборите, подава оставка: Орязаха ми бюджета. Даже крушките и хартията в принтера плащам сам

Кадър Флагман

Кмет, победил ГЕРБ на последните локални избори, подава оставка, тъй като от този момент парите за неговото село внезапно са орязани от ръководената от партията на Борисов община. 

Ангел Ников, кметът на най-голямото село в община Средец – Дебелт, подаде оставка, заяви той пред Флагман.бг.

Тази заран Ников е внесъл съобщение в локалния парламент и Общинската изборна комисия, с което осведоми, че желае да се отдръпна от поста. Той напуща единствено година и половина след спечелването на изборите

 В края на 2019 година като претендент на Политическа партия „ Възраждане “ Ников победи на балотажа с 491 гласа против 389 за тогавашния кмет от ГЕРБ Иванка Ангелова.

По информация на Флагман.бг в този миг ОИК заседава изключително, с цел да излезе с решение, с което ще приключи пълномощията му. След това се чака назначението на краткотраен кмет и дата за осъществяване на частични локални избори, която съвсем несъмнено ще съвпадне с парламентарните – 11 юли.

„ Животът продължава, не съм се родил кмет. За страдание завърших бързо тази случка. Исках да направя доста неща, само че бях с вързани ръце. Заради това напущам! Реално не получих поддръжка от община Средец (б.ред. ръководена от ГЕРБ). Нямах средства, с цел да реша обикновените проблеми в селото. Да не приказваме, че самичък закупувах крушките в кметството и консумативите за принтера, защото нямаше безусловно нищо. За страдание кметовете на кметство са с вързани ръце, не могат да създадат нищо и зависят от благоволението на Общинския съвет и Общината “, обясни пред Флагман.бг Ангел Ников.

Припомняме, че преди година му бе отсечен и бюджета в кметството и се освободи един от дългогодишните чиновници с претекст за икономисване на средства. Намалена бе и заплатата му – бруто 800 лв. или чисти към 630 лв. – малко над минималното работно заплащане.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР