Кадър Фейсбук, Отровното триоЗа 91-и пореден път недоволни граждани се

...
Кадър Фейсбук, Отровното триоЗа 91-и пореден път недоволни граждани се
Коментари Харесай

Хаджигенов на 91-вия протест: Ще постигнем целта си, може и утре или вдругиден

Кадър Facebook, Отровното трио

За 91-и следващ път недоволни жители се събраха в триъгълника на властта – сред Министерския съвет, Президентството и някогашния Партиен дом. Исканията на протестиращите остават същите – оставка на държавното управление на Борисов, оставка на основния прокурор, длъжностен кабинет и почтени избори, оповестява БГНЕС.

Най-вероятно резолюцията за България ще бъде гласувана по този начин, както е вкарана, което е голям пестник за Борисов, съобщи довечера адв. Николай Хаджигенов. Ние ще реализираме задачите си, това може да стане и дневно 92 или ден 93. Ще отправим следващото обръщение, което ще промени освен страната, а и Европа, добави Хаджигенов. Протестиращите ще замерят с яйца най-близката централа на ГЕРБ довечера, която се намира по бул. " Дондуков ”, малко след ул. " Раковски ”, заяви Хаджигенов.

Тази вечер имаше митинг и пред Съдебната палата, там жителите се събраха за следващ път, проведени от " Правосъдие за всеки ”. Протестът им беше под надпис ”Правосъдие без каскет ”.

В задграничните медии още веднъж се загатва България и върховенството на закона у нас.

След разискването от евродепутатите на резолюцията, която акцентира минусите на най-бедния член на Европейски Съюз при зачитането на върховенството на закона, битката с ендемичната корупция и поддръжката за свободата на медиите, на следващия ден се чака гласоподаване на резолюцията, която насочва предизвикателство към ръководството на премиера Бойко Борисов след съвсем три месеца митинги против рушветите в България, които търсят неговата оставка, написа Ройтерс.

Хиляди българи се събират всекидневно от юли, обвинявайки три пъти премиера Борисов, че е подкопал демократичните правила и е разрешил корупционни практики, които поддържат олигарси и бизнеси, близки до дясноцентристката му партия ГЕРБ.

Миналата седмица Европейската комисия, с по-мек звук, разкритикува минусите на България във връзка с независимостта на съдилищата и неналичието на висши чиновници, затворени по обвинявания в корупция, в първия си отчет за върховенството на закона в Европейски Съюз.

По време на изявлението си в понеделник, висшият представител на Европейски Съюз за демокрацията, комисар Вера Йоурова съобщи, че Европейската комисия ще продължи да следи България, до момента в който не види осезаеми резултати в битката с корупцията и осъществяване на главен ремонт на правосъдната система.

" Все още има незавършена работа. И ние желаеме да забележим работата свършена ”, сподели тя.

Финалният текст на еврорезолюцията за България ще бъде гласуван на 8 октомври, резултатите ще бъдат ясни към 17:30 ч. българско време. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР