Кадър: Фейсбук/Нова ТвМистерията около връчването на третия мандат за съставяне

...
Кадър: Фейсбук/Нова ТвМистерията около връчването на третия мандат за съставяне
Коментари Харесай

Нинова: Президентът не е решил на кого да връчи третия мандат

Кадър: Фейсбук/Нова Тв

Мистерията към връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление се заплита.

Няма декларирана от президента Румен Радев позици на по кое време ще бъде връчен третият мандат. Това е негово решение и ние ще го изчакаме. Изразихме подготвеност да беседваме с ”Има подобен народ ”, ”Демократична България ” и ”Изправи се! Ние идваме! ”. Ще желаяме и сеща, с цел да приказваме за служебните министри.

Това съобщи пред публицисти след срещата с президента Румен Радев водачът на левицата Корнелия Нинова, написа frognews.bg.

Идеята част от служебните министри да станат част от постоянно държавно управление е стартирана към този момент седмици наред от Българска социалистическа партия. Тази концепция привестват обществено и от " Изправи се.БГ! Ние идваме! ". Нинова обаче уточни - това е кабинет, назначен от президента и от неговото, а и тяхно решение зависи дали може да се случи. Въпросът остава неизяснен все още.

Нинова обаче е безапелационна - в случай че третият мандат бъде връчен на левицата, групировката ще приказва с по този начин наречените " партии на митинга ", с цел да намерят общото между тях и умерено и устойчиво да обсъдят опцията за сформиране на кабинет.

" С " ИТН " диалозите ще са по този начин, както до момента. С тях постигнахем висока степен на единодушие по значимите цели и стигнахме даже до неприемливото за тях първоначално документално съглашение, което те подписаха. имаме основата, на която да стъпим при последващи диалози. Ако третият мандат пристигна при нас, диалогът ще стартира там, където свърши първия ", уточни още Нинова.

Тя прикани за лъчение на постоянно държавно управление в границите на 46-тото Народно заседание и предизвести за рецесиите, пред които следва да се изправи страната ни. Лидерът на левицата се разгласи за работещ парламент и уточни, че е поискала от президента да бъде направен отчет за потребностите на страната ни за посрещане на възможна миграционна вълна. По думите на Нинова без работещ парламент огромна част от проблемите не биха могли да бъдат решени поради неналичието на настоящ държавен орган.

Нинова обаче уточни - Българска социалистическа партия е подготвена за избори.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР