Кадър: Фейсбук/Жан-Клод Ван ДамСлед като актьорът Жан-Клод Ван Дам спаси

...
Кадър: Фейсбук/Жан-Клод Ван ДамСлед като актьорът Жан-Клод Ван Дам спаси
Коментари Харесай

Развъдникът, където е родено кучето Рая, вече е затворен от БАБХ

Кадър: Фейсбук/Жан-Клод Ван Дам

След като артистът Жан-Клод Ван Дам избави от умъртвяване кучето Рая, Българска организация по сигурност на храните разкри и спря активността на противозаконен разплодник за кучета в град Белослав край Варна, в който е родено и кучето от порода чихуахуа. Обектът не е регистриран като животновъден, притежателят е физическо лице и прави развъдна активност на кучета от породата чихуахуа без потекло, незаконно по интернет, оповестяват от организацията.

В постройки в частния парцел на притежателя инспекторите установяваха общо 23 кучета - 17 възрастни за разплод и 6 дребни. Животните са отглеждани в примитивни условия, без да се поставят за тях съответни грижи и ветеринарномедицинско обслужване.На притежателя е публикуван акт за противозаконна развъдна активност, според Закона за ветеринарномедицинската активност.

Агенцията по храните връчи четири акта на ветеринарния доктор, издал подправените документи на кучето Рая. Констатираните нарушавания на лекаря са липса на регистрация в БАБХ, приложимост на идентификационни чипове с неразбираем генезис и без да бъдат вписани в интегрираната осведомителна система на организацията - ВетИС и издаване на подправени документи, както и липса на наложителен дневник на дейностите, осъществявани в практиката на лекаря.

БАБХ търси подпомагане от неправителствените организации, които да поемат грижите за кучетата от Белослав и да спомагат за осиновяването им.

Всички установени от контролния орган нередности и условия ще бъдат предадени на Прокуратурата за следващи дейности по подготвеност.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР