Кадър: Фейсбук, ГЕРБГЕРБ даде втори брифинг на деня заради шефа

...
Кадър: Фейсбук, ГЕРБГЕРБ даде втори брифинг на деня заради шефа
Коментари Харесай

ГЕРБ даде втори брифинг на деня заради шефа на ДФ Земеделие

Кадър: Facebook, ГЕРБ

ГЕРБ даде втори брифинг на деня поради шефа на Държавна фирма " Земеделие ". Томислав Дончев и Тома Биков още веднъж питат за Борис Михайлов. 

" Напълно обикновено е да питаме. Кой го докара и кой го предложи. Президентът ли, министър-председателят ли? ", сподели Дончев.

" Ако служебното държавно управление си мисли, че с бурни реакции ще ни уплаши и ще спрем да търсим информация за хора, които са проблематични, доста се лъже. Това даже ще ни окуражи да бъдем още по-активни и да предизвестяваме обществото за избрани проблеми ", разяснява Биков.

" Една къса информация ви представяме и задаваме няколко въпроса. През 2008 година против лицето Борис Давидов Михайлов е импортиран обвинителен акт за документни и данъчни измами. Обвинението е против него и още 6 индивида и е за присъединяване в проведена незаконна група, работила в интервала 2001 - 2004 г ", сподели Тома Биков по-рано.

" Лице със същите три имена е арестувано в незаконна група, източила 15 млн. лева Данък добавена стойност през 2004 година. Въпросното лице е било арестувано в качеството му на шеф на данъчното ръководство в столичния регион " Овча купел ". Тогава е открито, че лицето е плащало на лица да записват компании с фиктивна активност на тяхно име за данъчни измами. На групата са саучаствали и данъчни чиновници, които са съдействали за връщане на Данък добавена стойност и осъществяването на изманине с Данък добавена стойност ", добави Биков. 

В отговор сегашният началник на Държавна фирма " Земеделие " Борис Михайлов дружно с представителя на служебния кабинет Антон Кутев дадоха брифинг.

" През 2004 година се пробвах да понижа корупцията в данъчната система, по тази причина бях задържан. Сега във Фонд " Земеделие " отново ще се опитам, по тази причина ГЕРБ се пробват да ми нанесат имиджови вреди. Следващия път ще си диря правата в съда ", сподели Михайлов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР