Кадър ФБ Блемир ЛатифиВ отношенията си на Балканите народите помнят

...
Кадър ФБ Блемир ЛатифиВ отношенията си на Балканите народите помнят
Коментари Харесай

Албански професор: Българите са най-близкия народ на албанците на Балканите след хърватите

Кадър ФБ Блемир Латифи

В връзките си на Балканите народите помнят основно неприятните моменти, а не помнят вековете, през които спокойно са съжителствали даже в границите на една и съща страна. 

Острата рецензия на албанския министър председател Еди Рама на Бледския стратегически конгрес против България е неуместна. Това съобщи университетският професор Блерим Латифи. Професор Латифи счита, че Рама, вместо да отдели вероятността за интеграция на Албания в Европейски Съюз от гледната точка на някогашните югославски републики, се потопява още по-дълбоко в мръсното им тресавище. „ Албанците нямат никакъв проблем с българите. Напротив, след хърватите те са най-приятелският народ на албанците на Балканите ", написа Латифи в профила си във Фейсбук.

Той твърди, че македонското държавно управление е употребило всички средства за денационализация на албанците, изключвайки единствено етническо пречистване, което не могат да създадат, другояче не биха се въздържали и от това. „ Целият свят знае, че всичко, което се назовава история, език и просвета на македонските славяни, всъщност е кражба на българското завещание, и че македонският народ е конюнктурна проекция на Тито. Титовата Югославия е мъртва и Балканите в никакъв случай няма да се успокоят, до момента в който не не помнят цялото му завещание “, написа още Латифи.   



 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР