кадър:facebook.com/RTnewsСоциалната мрежа Twitter заключи временно акаунта на американския президент Доналд

...
кадър:facebook.com/RTnewsСоциалната мрежа Twitter заключи временно акаунта на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Twitter заключи временно акаунта на американския президент Доналд Тръмп в разгара на размириците във Вашингтон

кадър:facebook.com/RTnews

Социалната мрежа Twitter заключи краткотрайно акаунта на американския президент Доналд Тръмп в разгара на размириците във Вашингтон. Държавният глава няма да може да разгласява известия в обществената мрежа в идващите 12 часа. От компанията предизвестиха, че в случай че Тръмп продължава да присътпва разпоредбите на мрежата, профилът му ще бъде заличен.

Преди да обявят това свое решение от Twitter отстраниха няколко поста на Тръмп, оповестява CNN.

Сред изтритите туитове е видео, в което президентът се обърна към последователите си, щурмували Капитолия. Той прикани хората да се приберат вкъщи, само че още веднъж повтори тезата си, че " изборите са откраднати ".

" Това изказване е оспорвано и този туит не може да се разяснява, споделя или харесва заради риск от принуждение ", написаха от Twitter.

Фейсбук и YouTube също смъкнаха въпросния запис.

В различен отстранен туит Тръмп написа, че „ вицепрезидентът Майк Пенс не е имал куража да направи нужното ”.

В третия блокиран туит американският президент назовава протестиращите в Конгреса  " огромни патриоти ". " Това се случва, когато една свещена, безапелационна изборна победа бива безцеремонно отнета от огромните патриоти, които бяха третирани зле толкова дълго време ", написа Тръмп и добави: " Помнете този ден вечно! ".ю

Някои правозащитни организации в Съединени американски щати желаеха всички сметки на президента в обществените мрежи да бъдат напълно спрени.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР