Кадър ЕврокомЯсно е, че България се провали във външната си

...
Кадър ЕврокомЯсно е, че България се провали във външната си
Коментари Харесай

Калоян Жилов: Отговорните за провала с Македония са няколко функционери на ВМРО, но след 5 години никой няма да го помни

Кадър Евроком

Ясно е, че България се провали във външната си политика във връзка с най-близката ни съседка Северна Македония. 

През 2017 година българското държавно управление подписа контракт от 3 страници за другарство с Македония без съответни клаузи за осъществяване и без планувани наказания за несъблюдение. За съпоставяне договорът на Македония с Гърция е от 41 страници и е като закон. 

В последният миг България се провали в процеса на уголемение на Европейски Съюз към Западните Балкани, което освен ускори отрицателното отношение към страната в интернационален проект, само че и води до пропуснати изгоди за стопанската система, която би осъществила стабилен растеж при отваряне на Европейски Съюз на запад. 

Ето по какъв начин разяснява обстановката студентът по право Калоян Жилов, който бе измежду най-активните протестиращи:

" Най-вредните феномени не са партийните идеологии и разликите, които те пораждат измежду хората. Вредни са следствията от лъжеполитиката за неизбежното оставане на един политически индивид в дейната власт.

Македонският въпрос, обиден с необикновен приоритет от вторите във властта - “патриотите ”, е образец за лъжеполитика, гарнирана и с втълпяване на погрешни изказвания във връзка с позициите на демократичната българска общественост и партиите, с които общността се асоциира. Ясно съзнавайки, че за разлика от Гърция, която реализира значителен за днешните разбирания триумф с натиска за смяна на името на македонската страна, България с този кабинет в изтичащ мандат не е в добра форма, с цел да излезе в края на този спор с Македония като облагодетелствена страна. Гърците имаха съответни териториални искания и реализираха задачата си, уточнявайки географското разбиране “Македония ”. Македонските популисти обаче няма да спрат да присвояват българска история, нито пък ще си сменят името наново. И по този начин този воеводски въпрос със стопирането им за Европейски Съюз от страна на българските управляващи е деяние, което с изключение на, че е само и единствено подхванато за предизборна акция на Вътрешна македонска революционна организация и то провеждана на сцена, на която те ръководят освен личните си гласоподаватели, а и останалите, е и следващият минус за България пред останалиге страни от континента, а и най-много за личното ни самочувствие като нация.

След приключването на мандата на това държавно управление е прекомерно евентуално България да поеме по изцяло нов курс в интернационалните си връзки и да вдигне бариерата на Македония, вследствие на което многото хора, заблудили се, че нещо ще се случи с нашите по този начин и недоизяснени позиции, ще останат разочаровани и ще асимилират неуспеха на Бoрисов 3 като персонален и народен. И това не е лишено от логичност, тъй като след 5 години никой няма да помни, че отговорници за този неуспех ще са няколко сякаш функционери от Вътрешна македонска революционна организация, а ще помни, че българската страна се е провалила, а Гърция не и това ще срине така и така набутаното в ъгъла българско национално самочувствие. От позиция изцяло за развиването на полуострова, блокирането на Македония за Европейски Съюз значи и контриране развиването на целия район.

Този неуспех патриотите най-вероятно ще го пришият на десницата, чийто имидж усърдно се пробват да подронват в обществото, насаждайки на десните партии в съпротива принадлежност към стимулиране на LGBTq, подкупност по отношение на българската история заради противоречие с тяхната тактика за външна политика и поставяйки българския десничар даже паралелно до деятелите за BLM и до " политкоректните " .

Създаването на неправилното усещане, че младият десен човек, който е и визионер за проевропейско икономическо, институционално и обществено развиване, неизбежно поддържа и крайните концепции за пола и брака, разединява обществото в най-ключовата му възрастова каста - сред 20 и 45 годишните и също разединява дясното, което е сериозен приоблем за страна, в която левицата също е слаба, тъй като това нещастно положение на класическия политически набор основава условия да се повтаря съществуването на непредвидими политически субекти, уповаващи се на невъзможни и неразбираеми, само че провокативни политики. И целия този “въпрос за националните ползи на България по отношение на Македония ” е по самодейност на партия, която е в коалиция с водеща такава, принадлежаща към европейското семейство, против чиито полезности по този начин интензивно се бори консервативната Вътрешна македонска революционна организация.

Всяка една политическа мощ, която в устрема си за власт гъделичка един изкривен народ по така и така нараненото му самочувствие с концепцията, че го прави единствено за изборите, не заслужава да се написа партия на патриотите и консерваторите. Кой би си помислил, че едно отговорно и кадърно държавно управление ще остави един толкоз " значим за националния интерес " въпрос за края на мандата си . Популизмът и конспирациите основават комплицирани хора, а обърканият човек не е кадърен вярно да се осведоми , а от своя страна неправилното информиране води до утежняването на качеството на обществото. "



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР