Кадър: ЕврокомПредседателят на Софийския градски съд (СГС) Алексей Трифонов е

...
Кадър: ЕврокомПредседателят на Софийския градски съд (СГС) Алексей Трифонов е
Коментари Харесай

Шефът на СГС внесе сигнал във ВСС срещу Валя Ахчиева, че го причакала и снимала детето му

Кадър: Евроком

Председателят на Софийския градски съд (СГС) Алексей Трифонов е подал сигнал във Висшия правосъден съвет(ВСС), че журналистката Валя Ахчиева жестоко е навлязла в персоналното му пространство, като го причакала пред дома му и снимала малолетното му дете. Сигналът ще бъде прегледан на утрешното съвещание на Съдийската гилдия.

На 4 март 2020 година към 7.40 ч. сутринта Трифонов излязъл от входа на блока, в който живее, дружно с 8-годишното си дете, което трябвало да заведе на учебно заведение. Той бил пресрещнат от журналистката Валя Ахчиева, която го чакала с оператор. 

„ Тя безусловно се хвърли към мен, задавайки ми въпроси по настоящо дело, с което съм обвързван. Детето ми беше шокирано, а камерата на оператора, който придружаваше журналистката, снимаше и него “, споделя Трифонов в сигнала. Той споделя, че реакцията му е била не да слуша въпросите, а да защищити детето си, поради нежната му възраст и напрежението от протичащото се.

„ Аз бях не по-малко сюрпризиран от обстоятелството, че журналистката, на която не съм отказвал информация, която на този стадий може да бъде предоставена, разполага с домашния ми адрес. Нещо повече – аз съм чакан от нея в доста ранен час пред входа на дома си “, показва още Трифонов като се пита от кое място Валя Ахчиева е научила домашния му адрес и кое ѝ разрешава да го търси на него. „ Намирам, че като обществена персона аз дължа отговори на обществото по разнообразни въпроси и постоянно съм се старал да ги давам навреме. Притеснението на фамилията и малолетното ми дете обаче намирам за жестоко нахлуване в персоналното ми пространство, на което даже като ръководител на съд имам право “, Алексей Трифонов в сигнала.

Делото, за което загатва в сигнала Трифонов, е по отношение на избора му на ръководител на Софийски градски съд. Неговият конкурент за поста Евгени Георгиев нападна решението на Съдийската гилдия пред Върховния административен съд (ВАС), написа actualno.com. 

Междувременно в сайта euelectionsbulgaria.com излезе обява на Валя Ахчиева, съгласно която Трифонов, който е роден в съветския град Курск през 1972 година, е вписан като български жител без законови учредения.

Според член 162 от Закона за правосъдната власт, арбитър, прокурор или следовател може да бъде човек, притежаващ единствено българско поданство. На база на тези данни Евгени Георгиев и неговият юрист Александър Кашъмов насочиха редица претенции до Върховен административен съд да бъде обяснен въпросът за поданството на Трифонов.

На последното към този момент съвещание Върховен административен съд дефинира Министерството на правораздаването да каже дали ръководителят на Софийския градски съд Алексей Трифонов е български жител. Делото ще продължи на 7 април 2020-а.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР