кадър ЕврокомЧетири сценария има за развоя на епидемията от К19

...
кадър ЕврокомЧетири сценария има за развоя на епидемията от К19
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Има няколко сценария за К19 у нас, единият е много лош

кадър Евроком

Четири сюжета има за развоя на епидемията от К19 у нас. Това сподели в ефира на Нова тв членът на Националния действен щаб проф. Николай Витанов.

Най-благоприятният сюжет е внезапно всички да стартират да съблюдават ограниченията, по този начин като се съблюдаваха през март и април. Тогава в края на август ще имаме 11 500 случая, а в края на септември ще имаме 13 500. Той е малко евентуален. Има различен сюжет, който е релативно оптимистичен. Той казва по този начин – 80-те % от хората, които съблюдават ограниченията, да не престават да ги съблюдават и част от останалите 20% стартират да спазват  тези ограничения. Тогава на края на август ще имаме най-малко 14 000, в края на септември – не по-малко от 20 000, разяснява той, представен от burgas24.bg.

" Следващият сюжет е по-песимистичен. При него тези 80% не престават да си съблюдават ограниченията, а останалите не ги съблюдават. В този случай в края на август ще имаме най-малко 16 000 случая, а в края на септември –  поне 25 000 ”, изясни проф. Витанов.

Четвъртият сюжет, в случай че се случи, то тогава здравната система ще стартира да отхвърля. Той допуска, че при него броят на инфектираните ще доближи шестцифрено число в късната есен. " Ако нещата в България се развиват по неподходящия сюжет може да се стигне до четирицифрено число на смъртните случаи ”, сподели още той.

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР