Кадър ЕврокомАктивистът на Демократична България (ДБ) Иво Мирчев беше арестуван,

...
Кадър ЕврокомАктивистът на Демократична България (ДБ) Иво Мирчев беше арестуван,
Коментари Харесай

Карадайъ призова към защита от агресора. ДПС и Демократична България едни срещу други в парк Росенец

Кадър Евроком

Активистът на " Демократична България " (ДБ) Иво Мирчев беше задържан, а водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ прикани симпатизантите на придвижването за отбрана от " агресора " - дума, с която той визираше хора от Демократична България, заяви " Свободна Европа " .

Сблъсъци сред протестиращи и полиция белязаха митинга, проведен от " Демократична България " (ДБ) край парк „ Росенец “. До ескалацията се стигна, откакто протестиращите се пробваха да пробият полицейския кордон, който препречваше пътя им към плажа.

Кордонът беше построен, откакто хиляди симпатизанти на Движението за права и свободи (ДПС) препречиха пътя на митинга, тъй като той се организира в региона на парцел, употребен от почетния ръководител на партията Ахмед Доган.

Няколко души бяха задържани, измежду които и членът на Демократична България Иво Мирчев.

Репортер на Свободна Европа съумя да премине бариерата и да приближи плажа, където са симпатизантите на Движение за права и свободи. Малко след 11 часа там са се появили депутати от придвижването, в това число и ръководителят на партията Мустафа Карадайъ.

Председателят на Движение за права и свободи се намира в резиденцията, употребена от партията. Той на два пъти използва думата " агресор " - първият път, когато прикани симпатизантите на Движение за права и свободи да защитят полицията, защото “агресорите атакуват ”, и повторно преди минути, когато прикани симпатизантите " да застанат начело при полицията, с цел да оказват помощ против агресора ". После изпя химна на република България и се прибра в резиденцията.

Впоследствие симпатизантите на Движение за права и свободи започнаха последователно да се отдръпват от плажа.

По-рано тази седмица Христо Иванов илюстрира с видео опита си да стигне до плаж, който е обществена държавна благосъстоятелност, само че достъп до него няма, тъй като е покрай парцела на Движение за права и свободи.

Двете групи - на Движение за права и свободи и на " Демократична България " - бяха разграничени от полицията, която позволява наоколо до плажа единствено симпатизантите на Движение за права и свободи.

Пред кореспондент на Свободна Европа от полицията споделиха, че позволяват наоколо до плажа хора „ по тяхна преценка “.



Още от петък вечер в региона на парк „ Росенец “ започнаха да се събират симпатизанти на Движение за права и свободи, които идват с рейсове, регистрирани в областите Благоевград и Кърджали, заяви бТВ. Пред малкия екран почетният ръководител на партията Ахмед Доган, който не разреши да бъде сниман, съобщи, че се надява да не се стигне до конфликти.

Протестът, проведен от " Демократична България " (ДБ) и съпредседателят и Христо Иванов за малко се реалокира пред общината в Бургас.

Пред общината в Бургас Иванов и представители на протестиращите бяха посрещнати от кмета Димитър Николов. Пред тях той съобщи, че е изискал от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи да се позволяват всички хора на противоречивата плажна линия. Полицейският комисар Сотиров обаче е отказал, с цел да не се стигне до напрежение. Според кмета Николов това ще провокира по-голямо напрежение и съобщи, че персонално ще отиде до Росенец, предава уеб сайтът Грамофон.

Иванов и протестиращите също се върнаха към Росенец, с цел да създадат нов опит да доближат до плажа.



Освен ограничаване до достъпа до плажната линия в региона има и засилен трафик, който образува тапи на крайморския път. Той бе блокиран от членове на Демократична България за да се спре скупчването на симпатизантите на Движение за права и свободи към плажа.

В същото време симпатизантите на Движение за права и свободи блокират и достъпа море, където екип на „ Дневник “ се пробва да дебаркира на плажа наоколо до резиденцията на Доган.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР