Кадър Елена Дамянова.Нови пропадания има по ремонтираната за 2 милиона

...
Кадър Елена Дамянова.Нови пропадания има по ремонтираната за 2 милиона
Коментари Харесай

Цялата улица Михаил Колони във Варна пропада на много места. Нужна е цялостен спешен ремонт на ремонта! Водата може да влезе в основите на сградите

Кадър Елена Дамянова.

Нови пропадания има по ремонтираната за 2 милиона лв. къса към 100 метра улица " Михаил Колони " във Варна, която стана известна в цяла България като емблема за некачествени и нефункционални поправки на ГЕРБ.

Нужна е цялостна незабавна реорганизация. 

Видно е, че паветата няма да устоят дълго и евентуално ще се наложи улицата още веднъж да се приведе в остарелия й тип с асфалт.

Пропаданията са доста места, само че по-страшното е, че е допустимо водата да се просмуче в основите на постройките. 

Живущите в региона желаят улицата да се възвърне в предходния й тип с тротоар и асфалтирана улица.

Улицата се явява нещо като трасе за оттичане на водите от централната градска част към морето, а да покриеш дере с павета е безумство даже и най-яката канализация в света да сложиш.

Още при започване на ремонта имаше тъжби на живущите в региона против едноличното решение на Портних, само че останаха нечути. 

Въпросът е дали Портних ще поеме отговорност за вредите, които е предизвикал.



 



Снимка Ванка Донев

Както " Петел " писа, ремонтът на Шишковата градинка и късата към 100 метра  " Михаил Колони " за 2 милиона се трансформира в емблема на неудачните градоустройствени решения във Варна. Паветата още веднъж хлътнаха. Това се случва при всеки дъжд и съгласно мнозина експерти павираното покритие няма да издържи дълго, защото при всеки дъжд по улицата се стичат водните маси от централната част към морето. Въпросът е дали не е по-ефективно и рационално улицата да се върне в остарелия й тип с асфалт и тротоар, в сравнение с при всеки дъдж да се вършат нови поправки за сметка на данъкоплатците?

Този път пропадането е още по-сериозно от това при предния дъжд.

Авторът на плана за реконструкцията на ул. " Михаил Колони " е арх. Жулиан Начев съобщи:

" По мое мнение въпросното проваляне на настилката най-вероятно е породено от  повреда на канализацията, реализатор на която беше ВиК - Варна,  сподели за  арх. Жулиан Начев. По време на осъществяването на ремонта на ул. " Михаил Колони " макар моето гледище канализацията в действителност не беше сменена. Направиха се нови отклонения от постройките по улицата, само че главната тръба не беше заменена. "



Причините за пропаданията обаче, които непрекъснато стават на пл. " Екзарх Йосиф ", съгласно него са други. " Те са породени от неправилното осъществяване на противоположните диги след археологическите разкопки, които просто бяха засипвани без каквото и да било трамбоване, сподели Начев. Обичайно такива ровове се трамбоват машинно на всеки 20 см, тъй че там може да се чакат нови пропадания. "

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР