Кадър ДневникИзбиването на делфини дори за улов е трудно за

...
Кадър ДневникИзбиването на делфини дори за улов е трудно за
Коментари Харесай

На Фарьорските острови избиха 1400 делфина от уважение към традициите

Кадър Дневник

Избиването на делфини даже за улов е мъчно за разбиране от огромна част от хората по света, които възприемат морските бозайници като другари на хората сходно на кучетата, съобщи Дневник. 

Тазгодишната демонстрация на многовековна традиция на Фарьорските острови възроди разногласията дали това не е лов, а демонстрация на всеобща свирепост към беззащитни животни.

Островите са самостоятелна област в границите на Кралство Дания. Намират се сред Шотландия и Исландия. Според традицията всяка година локално население съзнателно и проведено убива стотици китове и делфини. Събитието няма търговски темперамент и е публично позволено, само че тази година изглеждаше безредно и броят на уловените делфини е 1428 вместо 35, регистрирани за цялата 2020 година Подобен брой е невиждан освен тук, само че и на никое място в света не е записано сходно нещо с морски бозайници.

Флотилия от лодки обкръжава делфините и ги изтласква към плитък залив, където стотици поданици ги улавят с примка и заколват като с пронизване с нож прекъсват кръвоносен съд, водещ към мозъка. Месото се събира за персонална консумация. На островите, където упорстват, че това е традиция и част от идентичността им, нормално годишно се ловят до хиляда морски бозайника.

 

 
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести Форум--> -->
||||Всички права непокътнати © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от. Потребителско име*: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР