Кадър БулфотоОт ДБ сравниха ИТН с Коза Ностра, заради лоялността,

...
Кадър БулфотоОт ДБ сравниха ИТН с Коза Ностра, заради лоялността,
Коментари Харесай

Мария Спирова, ДБ: Лоялността, която Слави изисква към членовете на партията си, е като в Коза Ностра

Кадър Булфото

От Демократична България съпоставиха Има Такъв Народ с Коза Ностра, поради лоялността, която Слави изисква към хората си.

Членът на Националния съвет на " Да, България " Мария Спирова захапа крепко водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов след днешното му изявление за БНР. 

Коментарът на Спирова във " Facebook ":

„ Знаеш ли за какво хората, които работят с мен, са с мен толкоз години? Защото мога да умра за тях. А знаеш ли за какво тези, които са си тръгнали, са си тръгнали? Защото не могат да ми отговорят със същото… “.

Цитат от днешното изявление на Слави Трифонов. Споделям единствено него, тъй като, когато някой приказва за себе си, несъмнено знае какво споделя. Като приказва за другите, става по-сложно да стои в действителността.

Лоялността, която разказва Слави Трифонов нагоре, не е лоялността, която една политическа партия е възможно да изисква от членовете си. Нито е лоялността, от която една демократична конструкция се нуждае - лоялността не към правила, а към избран човек.

Лоялността, която Слави Трифонов разказва е дословна формулировка на средновековния феодализъм. Така наподобяват не колегиалните, а васалните взаимоотношения.

В днешно време има единствено един вид организация, която в действителност изисква членовете ѝ да са подготвени да умрат един за различен - и за лидера си. Пример за подобен вид организация е сицилианската " Коза Ностра ".  



 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР