Кадър: БулфотоЗагубваме голямата картина, не виждаме, че със сделката за

...
Кадър: БулфотоЗагубваме голямата картина, не виждаме, че със сделката за
Коментари Харесай

Валентин Радев с аргумент за F-16, от който феновете на Грипен замлъкнаха

Кадър: Булфото

" Загубваме огромната картина, не виждаме, че със договорката за Ф-16 се доближаваме до нашия стратегически сътрудник и обвиняванията са толкоз несъстоятелни, че ние сме в Европейския съюз, а Евросъюзът създава също самолети, и за какво би трябвало да отиваме в Щатите и да влагаме в тяхната стопанска система. Ами, доста просто.

Това сподели пред БНР Валентин Радев, народен представител от ГЕРБ и някогашен вътрешен министър, по тематиката за отхвърленото несъгласие на президента върху договорите за придобиване на изтребителите Ф-16.

" Десетилетия сме вложили във военната стопанска система на Европа. Сега ние купуваме най-хубавите самолети. От Съединени американски щати чакаме отбраната, тъй като Съединени американски щати са фронтменът на НАТО ", добави някогашният вътрешен министър. 

В предаването " Преди всички " Радев акцентира, че инвестицията за Ф-16 е една от най-мащабните, които страната е правила до момента.

" Искам да попитам за какво всички, които ни подлагат на критика, не приказват за това какво би се случило, в случай че договорката беше за " Грипен “. При договорка с " Грипен " ние купуваме единствено платформата, т.е. това, което лети.

Те ни го оферират без въоръжение, без връзка, без всичко останало, за което след това би трябвало да се договаряме с трети страни и за още пари ", изясни националният представител на ГЕРБ. 

" Цената е в пъти по-висока и то за нещо, което не е толкоз качествено. Най-доброто, което можем да създадем с парите, които имаме, е Ф-16. И това е обвързвано с доверието към нашите сътрудници ", заключи той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР