Кадър Булфото и Б. Борисов ФейсбукЕрата на разпищоленото, ликуващо зло

...
Кадър Булфото и Б. Борисов ФейсбукЕрата на разпищоленото, ликуващо зло
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Ерата на разпищоленото, ликуващо зло в американската политика приключи. Камбаната бие и за Борисов

Кадър Булфото и Б. Борисов Facebook

Ерата на разпищоленото, ликуващо зло в американската политика завърши ", писа Мария Спирова, откакто стана ясно, че новият президент на Съединени американски щати се споделя Джо Байдън, написа Евгений Дайнов в " "

Това, несъмнено, е по този начин. Но в тази ситуация става дума даже за още по-мащабен развой: изборите в Америка алармираха, че ерата на злото в целия цивилизован свят е към този момент към края си. Този път Европа стартира първа; Америка следва европейските трендове.

Че ерата на тежко корумпираните, флиртуващи с фашизма националпопулисти е в края си, това се видя още на изборите за Европейски парламент през май 2019 година. Вместо, както се заканваха, да залеят Екологичен потенциал като някакъв кафяв прилив, европейските националпопулисти бяха принудени да следят пробива на либерали и зелени. Още преди тези избори обаче бяха налице признаците, че Европа обръща тил на фасцинацията с кафявото и избира да се обагря в зелено, както и в другите цветове на модерния демократизъм, вариращи от аленочервено до оранжево, жълто и бледосиньо.

Кафявият прилив спря още през 2017 година, месеци след успеха на Тръмп в САЩ и след английския референдум за овакантяване на Европейски Съюз.

По това време кафявият шовинизъм изглеждаше несломим - " новото обикновено ", връщащо ни непосредствено в края на 1930-те години. " Либералите " изглеждаха натикани в ъгъла, неспособни да противодействат на настъплението на кафявите. Политическото бъдеще изглеждаше като да е обитаемо с разпищолени, нападателни мъже като Орбан, Ердоган, Путин, Салвини, Качински, Щрахе. И Бойко Борисов, несъмнено.

 

Точно през 2017 година, обаче, във Франция президентските избори бяха извоювани от Еманюел Макрон. Вместо, както да вземем за пример европейската християндемокрация, да флиртува с антиевропеизма и ксенофобията на кафявите, Макрон организира решителна акция, учредена върху класическите тематики на либерализма, на републиканството, на европеизма и на зеленото бъдеще. И завоюва.

Продължение в 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР