кадър бТВВластта противопоставя хората - полицаи и техните заплати срещу

...
кадър бТВВластта противопоставя хората - полицаи и техните заплати срещу
Коментари Харесай

Кузманов: Полицаите отново ще се вдигнат, защото властта прави чудовищни провокации и противопоставя хората

кадър бТВ

Властта опълчва хората - служители на реда и техните заплати против родителите и детските надбавки. " Работещите в системата на Министерство на вътрешните работи са обект на “чудовищни провокации ” от страна на властта. Възможна е втора вълна на национални митинги на полицията.

Това съобщи пред bTV зам.-председателя на СФСМВР Илия Кузманов, съобщи .

Повод за думите му е отводът на ръководещите да усилят заплатите на униформените с 30%. Полицаите стачкуват към този момент седмици наред поради двойния критерий, с който се третират работещите на първа линия в битката с COVID-19. Преди няколко дни служителите на реда опънаха и палатка под прозорците на властта. Днес обаче стана ясно, че нарастване на заплатите с 30% не може да има. Скокът от следващата година ще е както бе планувано - с 15%.

Според Кузманов цялата система е била “случайно ” пропусната в постановлението, което регламентира нарастването на заплатите в държавната администрация поради битката с COVID-19.

“Твърдя, че ние сме в първата тройка на държавните администрации, които се занимават с този тип пандемия “, означи Кузманов.

“До нищо “ не довела последвалата среща с министъра. А по-късно пристигнали и “провокации “ от страна на депутати, които обяснявали намаляването на фамилните помощи с потребността парите да се насочат към Министерство на вътрешните работи и медицинските служащи и санитари.

“Нещата към този момент подминават парите, нещата към този момент несъмнено са обидни “, безапелационен беше още Кузманов.

Управителният съвет следва да разиска обстановката, само че съгласно зам.-председателя най-вероятно на следващия ден ще бъде взето решение за нов народен митинг. Кузманов прикани и жителите да го поддържат.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР