Кадър: БТВВ ловешкото село Прелом има драстичен воден режим. За

...
Кадър: БТВВ ловешкото село Прелом има драстичен воден режим. За
Коментари Харесай

Хора от село Прелом: През последните 5 месеца сме на воден режим

Кадър: БТВ

В ловешкото село Прелом има фрапантен воден режим. За това алармират локалните хора. Те са безапелационни, че живеят по този метод към този момент пет месеца, като през последния нямат вода по пет дни, осведоми бТВ, представена от Novini.bg.

Хората описват, че казусът е от доста години. По думите им обаче към този момент не може да живеят по този метод, защото от ден на ден дни стоят без вода.

„ Изворите са съвсем пресъхнали и това е от доста години. Осигурена е водоноска, от която хората си наливат вода “, изясни Васко Панков, кметски наместник.

„ Проблемът идва главно от водоизточниците, които от години насам непрекъснато пресъхват. Тази година засушаването е най-сериозно “, сподели Христо Семков от ВиК-Ловеч

По думите му решението е нов водоизточник и замяна на водопроводната мрежа. Това обаче е обвързвано с доста средства. Подмяната ще коства приблизително към 60 000 лева на човек.

„ Това не е обвързване на ВиК сдружението. Средствата, които би трябвало, са ужасно доста и ние нямаме такива благоприятни условия “, добави Семков.

„ Търси се решение на казуса. С него са осведомени съвсем всички институции, извършени са срещи с регионалния шеф и кмета на общината. Общината със лични средства няма по какъв начин обезпечи ремонта “, сподели от своя страна зам.-кметът на Община Ловеч Цветан Георгиев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР