Кадър: БТВУчастници като Русия и Китай могат да се обединят

...
Кадър: БТВУчастници като Русия и Китай могат да се обединят
Коментари Харесай

Проф. Касчиев: Русия и Китай могат да се обединят за АЕЦБелене

Кадър: БТВ

Участници като Русия и Китай могат да се обединят за АЕЦ " Белене " и да употребяват това да извиват ръцете на ръководещите за отстъпки от страната. Това съобщи проф. Георги Касчиев, специалист по сигурност на АЕЦ, в ефира на бТВ по повод изтичащия срок  за кандидатстването за стратегически вложител за градежа на АЕЦ „ Белене ”.

Очаква се оферта от „ Росатом ”. До момента е предоставено заявление за стратегически вложител от китайската и корейската нуклеарна корпорация.Останалите две предложения са за даване на съоръжение – от „ Фрам атом ” и „ Дженерал електрик ”.

" Активити ще паднат двукратно - тук става дума за ценоте на закупеното съоръжение и за площадката. Оборудването не е създадено в положителната международна процедура. А другата част е построената площадка. Най-вероятно площадката е рискова, тъй като е наводнявана и възглавницата, която би трябвало да поема вибрациите е компроментирана ", сподели още той.

Попитан за починалите съветски инжинери, той заяи, че Росатом са тествали на  площадка в морето. То е радиоктивно. Затова й го затвориха. Най-вероятната догадка е, че там е станала радиоактивна повреда.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР