Кадър: БТВСтрелецът от Нова Зеландия е бил в България в

...
Кадър: БТВСтрелецът от Нова Зеландия е бил в България в
Коментари Харесай

Цацаров излезе от спешното заседание на службите при премиера и разкри какъв е бил маршрутът на терориста в България

Кадър: БТВ

Стрелецът от Нова Зеландия е бил в България в края на предходната година. Това заяви основният прокурор Сотир Цацаров след незабавно заседание на службите при премиера довечера, заяви БТВ.

``
реклама

28-годишният австралиец умъртви 49 души и рaни десетки след пукотевица в две джамии в новозеландския град Крайстчърч. Върху оръжието му са открити надписи и на кирилица с исторически персони и огромни борби, в това число и в България.

Изброени са исторически персони и огромни борби, приключили с проваляне на Османската империя. Брентън Тарант от Австралия e бил в България от 9 до 15 ноември 2018 година, като идва в София с полет от Дубай. На другия ден наема кола и прави обиколка в доста градове, свързани с нашата история. Брентън е бил в Дряново, Плевен, Велико Търново, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Казанлък, Бачково и Банско. На 15 ноември отпътува за Румъния, откъдето отпътува с кола за Унгария.

Стрелецът е бил в Черна гора и в Сърбия в интервала 28-30 декември 2016 година, сподели още основният прокурор. Сега следва да се ревизира дали е имал връзки с българи. Проверяват описите на пасажерите в самолетите, с които е пътувал, къщите за посетители, където е нощувал, автомобила, който е наел. По първични данни визата на австралиеца е била туризъм, а знанията му за историята на района са доста положителни.

Според министър Младен Маринов все още няма потребност да се покачва равнището на сигурност в страната. Тази вечер в Министерски съвет се организира среща на министър-председателя Бойко Борисов с основния прокурор Сотир Цацаров, министрите Младен Маринов и Екатерина Захариева и ръководителите на службите за сигурност. Нашите служби работят със свои сътрудници от Съединени американски щати Нова Зеландия и Австралия, ОАЕ на балкански страни, преди всичко Сърбия и Черна гора, оповестиха Цацаров и Младен Маринов.

България осъди атентата. В съболезнователна депеша министър председателят Бойко Борисов съобщи, че страната ни уверено осъжда този отблъскващ акт на нахлуване против почтени хора. Президентът Румен Радев акцентира, че омразата на расова основа и стимулирани от ксенофобия убийства на почтени жители са отвратителни закононарушения против човешкия живот и демокрацията. От Главното мюфтийство оповестиха, че са неприемливи и надълбоко укорими актовете на принуждение, ориентирани против почтени хора, без значение от религиозните, етническите и културните им разлики.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР