Кадър бТВРано сутринта на 6-и март във Военноморските сили постъпва

...
Кадър бТВРано сутринта на 6-и март във Военноморските сили постъпва
Коментари Харесай

Военноморските сили спасиха живота на моряк в открито море

Кадър бТВ

Рано сутринта на 6-и март във Военноморските сили постъпва искане от Морския избавителен координационен център. Нужна е евакуация на индонезийски моряк от плаващия под панамски байрак транспортен съд " Стар Хипериън ".

„ Ако желаеме да има почитание към нашия суверенитет, бил той морски, въздушен или сухоземен, ние би трябвало да изпълняваме нашите интернационалните задължения, като най-висока филантропична и интернационална стойност има опазването на човешкия живот ”, разяснява пред bTV командирът на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев.

Корабът се намира на стотина километра от Варна във вътрешността в морето. За интервенцията е задействана една от бързоходните патрулни лодки, които преди месеци бяха дарени на флота ни от Съединени американски щати. Спасителният екип на Военноморските сили доближава до кораба за малко повече от час.

В региона има мощно неспокойствие от над 3 бала, което затруднява прехвърлянето на болния.

Акцията е сполучлива, а първа помощ на моряка, който е с извънредно остри болки в стомаха, оказва военният доктор лейтенант Николета Славова.

,,Всеки един човек, който е на такова разстояние от брега и е с влошаващи се недоволства би трябвало да се третира като човек с заплаха за живота``, безапелационна е тя.

Цялата интервенция лишава 3 часа. Индонезийският моряк е настанен в болница " Св. Анна ". Състоянието му към този момент е устойчиво.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР