кадър bTVПроф. Георги Рачев даде прогноза по bTV, че до

...
кадър bTVПроф. Георги Рачев даде прогноза по bTV, че до
Коментари Харесай

Проф. Рачев се разтревожи: Студът изчезна дори в Родината му Сибир

кадър bTV

Проф. Георги Рачев даде прогноза по bTV, че до края на месеца времето няма да претърпи внезапни промени. Почти няма да има превалявания, а температурите ще са към нулата – заран няколко градуса под, а в най-топлите часове – над.

„ В никакъв случай не се чакат двуцифрени стойности “, съобщи климатологът. Той предизвести, че в четвъртък се чака леко захлаждане, само че то няма да промени времето за по-дълго. „ Едно пасторално време “, заключи професора.



Както и различен път, проф. Георги Рачев разяснява, че даже и някои хора за зъзнат, в действителност януари тази година е топъл спрямо предходните години и нормата за първия месец на годината.

„ Студът изчезва, няма го даже в родината му Сибир. Магадан, Якутск – минус 17-18 “, сподели угрижен професора пред картата на Азия. Той добави също, че в Москва е 0 градуса, което е доста топло за януари.



Проф. Рачев обърна особено внимание на студената вълна в Съединени американски щати, за която беше обявено, че е предизвикала гибелта на 90 души. Според него плашещият брой на жертвите е поради критериите, по които се изготвя американската статистика.

„ Когато някой е умрял в злополука, която е поради неприятното време, това се вписва. Има и доста хора, които ринат сняг, в случай че не са готови, това е физически доста натоварващо и някои получават инфаркт. Те също се вписват като починали от неприятното време “, изясни проф. Георги Рачев.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР