кадър bTVПрезидентът Румен Радев заяви, че България не може да

...
кадър bTVПрезидентът Румен Радев заяви, че България не може да
Коментари Харесай

Румен Радев: Докато се нарушават правата на македонските българи, не можем да кажем „да

кадър bTV

Президентът Румен Радев съобщи, че България не може да каже „ да “ на процеса на присъединение на република Северна Македония към Европейски Съюз, до момента в който се нарушават правата на македонските българи. Той съпостави отношението към тях с така наречен „ възродителен развой “спрямо българските турци и мюсюлмани по времето на тоталитарния режим в България.

Според Радев сънародниците ни в Северна Македония са подложени на изтънчена асимилация. Заедно с това обаче има в прилежащата страна живеят хора, които към този момент имат и български паспорти и поданство. Така нарушаването на техните права е проблем и на Европейски Съюз. Радев напомни, че към този момент е декларирал тази позиция пред Франция и Германия в лицето държавните им водача Макрон и Меркел.

Очакваме да спре езика на омразата и превратното отношение към България, което се демонстрира в учебници, музеи, обществено говорене и държавна политика, съобщи още Румен Радев пред медиите на срещата на върха на Европейски Съюз за Западните Балкани в Бърдо, Словения. Той акцентира, че македонските българи би трябвало да намерят място в Конституцията на съседите ни, както е с останалите малцинства.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР