Кадър: БТВОткакто Томас Кук обяви фалит, ние провеждаме ежедневни срещи

...
Кадър: БТВОткакто Томас Кук обяви фалит, ние провеждаме ежедневни срещи
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Не мисля, че към момента има индикации за фалити на други туроператори

Кадър: БТВ

Откакто " Томас Кук " разгласи банкрут, ние организираме ежедневни срещи с всички от сектора. Основната цел е да подготвим туристическия сезон за 2020 година. Онзи ден се върнах от Франкфурт и там организирах основни диалози по тематиката.

Това сподели в утринния блок на БТВ министърът на туризма Николина Ангелкова.

" Няма гаранционен фонд за обезщетение след банкрута на " Томас Кук ". " Аз разбирам какъв брой е мъчно на хората. Застраховката " Туроператор " покрива единствено рисковете на крайния консуматор. Няма такава застраховка, която да компенсира този, който дава услугата. В момента се водят диалози дали да има нарастване на застраховката " Туроператор ". В момента има над 1400 туроператорски компании, които поддържат минималната застраховка от 25 000 лв., която мъчно ще покрие едни възможни опасности на туристите ", разгласи тя.

Правим разбор на обстановката всекидневно. Тя е доста динамична, само че не мисля, че има индикации и възможност от банкрут на други туроператори. От диалозите, които организирам в чужбина, разбирам, че останалите туроператори ще се опитат да привлечат клиентите на " Томас Кук ", разкри Николина Ангелкова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР