Кадър бТВОт днес започва евтаназирането на 40 000 прасета от

...
Кадър бТВОт днес започва евтаназирането на 40 000 прасета от
Коментари Харесай

Загробват живи прасета край Сливо поле

Кадър бТВ

От през днешния ден стартира евтаназирането на 40 000 свине от свинекомплекса в село Бръшлен, Русенско. Умъртвените животни се заравят в терен край Сливо поле, някои от тях са били живи при заравянето. Междувременно земеделското министерство излезе с спорна информация дали Гърция е спряла вноса на свинско месо от България, съобщи вести.бг.

Изкопът край Сливо поле е на метри от зърнопроизводствена база, птицеферма и автосервизи.

Те доколкото знам трансформираха мястото на загробване. Няма да е тук, някъде другаде ще бъде, има взето решение, само че не знам къде тъкмо, изясни Николай Георгиев от Сливо поле.

Проверката ни на място обаче сподели друго. Загробването е в ход, а част от животните са живи. Според ветеринарния доктор трапът дава отговор на всички условия.

Кой управлява загробването не стана ясно. Факт е, че даже и условията за защитно облекло не са спазени. Липсва и означение за инфектирана зона.

" Има координиране с всички институции, които имат пълномощия в тази област, всички са дали мнение да бъде употребявано това място за депониране на животните. Тъй като има някакви подозрения в тази тенденция, ние помолихме и община Сливо поле се съгласи и в последна сметка депонирането ще се прави оттук насетне на място, което е надалеч по-удобно и отдалечено от обитаеми места ", съобщи представител на свинекомплекса.

Третият терен е в землището на село Ряховци, където се сбират подпочвените води.

" Тя водата се изтича в Дунава. Подпочвената върви тук на 5-6 метра, когато е по-високо равнището и въпреки всичко хората си употребяват, както и аз имам сонда ", сподели Валентин Димитров от Ряховци.

Съгласие на локалните за изкопаването на трапа не е търсено.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР