Кадър: bTVНе знам защо тези, които къмпингуват, смятат, че са

...
Кадър: bTVНе знам защо тези, които къмпингуват, смятат, че са
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Свободно къмпингуващите не са над закона

Кадър: bTV

Не знам за какво тези, които къмпингуват, считат, че са отвън закона и не би трябвало да бъдат проверявани. Това разяснява в студиото на „ Тази заран ” министърът на туризма Николина Ангелкова.

„ И това лято ще има инспекции, не считам, че едни хора би трябвало да имат права над други хора. Тези хора, които къмпингуват „ свободно ” по плажовете, не желаят да има регулация ”, съобщи тя.

Според нея точно поради „ група хора на прекомерно крайни позиции ” работна група не е съумяла да създаде облекчени регулации за основаването на къмпинги у нас.

По тематиката с „ Корал ”, където природозащитници се притесняват, че частен вложител ще заграби плажа и прилежащата му територия, тя уточни, че е нужно правенето на общ организационен проект, само че „ когато се започва такава процедура се поставя каруцата пред коня, стартират едни разногласия, на които не им е мястото на този стадий ”.

Снимката на хотел, стърчащ посред пясъка на Южното Черноморие, обиколи обществените мрежи преди дни. Обектът обаче съществува от години. И управляващите не могат да създадат нищо, с цел да го отстранен.

„ Държавата е реагирала, това се е случило през 2001 година Има доста безумия от приватизацията ”, уточни Ангелкова. По думите й хотелът е „ саниран ” от правосъдно решение.

„ Той е частна благосъстоятелност. По Конституция частната благосъстоятелност е неприкосновена ”, съобщи министърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР