Кадър: БТВНародни представители от ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединените патриоти

...
Кадър: БТВНародни представители от ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединените патриоти
Коментари Харесай

Партиите с разнопосочни мнения за санкциите срещу Унгария

Кадър: БТВ

Народни представители от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Обединените патриоти показаха своите мнения по отношение на глобите, които планува да наложи Европейският парламент против унгарската страна, упрекната в погазването на съществени демократични полезности.

,,Задължително е България да има позиция по този проблем. Няма по какъв начин да нямаме такава. Обаче е доста значимо да си поговорим каква е самата процедура, тъй като другояче ще има спекулации. Защото при всички положения ще има процедура по преговаряне с Унгария Оттам нататък е работа на Австрийското председателство да сложи въпроса в дневния ред. То е почнало две процедури по съвещания с Европейския парламент и Европейския съд``.

Това изясни в студиото на " Лице в лице " по bTV депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев и добави, че окончателното решение на страната ще е готово, когато му пристигна времето, написа novini.bg.

,,Позицията ни би трябвало да бъде доста деликатна и добре премислена, само че сигурно ние ще бъдем срещу налагането на каквито и да е процедури или наказания против Унгария. Като цяло не мисля, че е работа на Европарламента да взима сходно решение. А и всички тези обвинявания би трябвало занапред да бъдат потвърдени. В последна сметка смятам, че би трябвало да се промени цялостният европейски дебат``, разяснява Гаджев.

,,Борисов разгласи, че тази позиция няма правно съображение. Извинете, само че какво значи това? Това значи, че държавното управление си води кръчмарски диалози в Ганкиното кафене``, съобщи от своя страна представителят от Българска социалистическа партия Александър Симов.

,,БСП дискутира каква да е нашата позиция, тъй като тя би трябвало да е публична. Но това, което мога да кажа е, че по този метод Европейски Съюз не почита вота на унгарския народ. Голямата драма е дали работи демократично Европейски Съюз посредством сходни парламентарти акции? Какво ще е бъдещето на Европейски Съюз? Европейски Съюз в този тип не може да продължи повече по този начин. Статуквото през днешния ден свършва с ишиаса на Юнкер``, уточни Симов.

,,Трябва да вземем решение по такива наболели въпроси. Не можем да позволим всякакви служители да дефинират националните политики на държавите-членки. А и бих споделил, че Унгария е другарска държава``, съобщи Юлиан Ангелов от Обединетите патриоти.

,,Гласувано е да бъде направена позиция в поддръжка на Унгария, това мога да заявя категорично``, показа Ангелов.

,,Единственото, което ме смущава, е, че Орбан поддържа някогашните ръководещи от Македония``, сподели още той и добави, че социалистите в Унгария са в миманса.

,,Заради всички тези игрички, всички тези партии, леви и демократични, ще изядат голям пестник на Евроизборите``, приключи Ангелов.

,,Винаги сме били за правата и свободите на хората Не може да поддържаме популизма и национализма. Това са пагубни неща. Поради тази причиниа ние от Движение за права и свободи ще подкрепим да бъдат наложени наказания против Унгария, защото са нарушени главните полезности на демокрацията. По този метод още веднъж назряват антиевропейски тенденции``, показа Имрен Мехмедова от Движение за права и свободи.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР