кадър: БтвНа 8 юли рожден ден има Мариан БачевМариан Стоянов Бачев (роден

кадър: БтвНа 8 юли рожден ден има Мариан БачевМариан Стоянов Бачев (роден ...

На 8 юли рожден ден има Мариан Бачев.кадър: Бтв

На 8 юли рожден ден има Мариан Бачев

Мариан Стоянов Бачев (роден на 8 юли 1976 г.) е български актьор.

Бачев е роден в София. Завършва 14 СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в София. По-късно завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорство за драматичен театър“ в класа на професор Надежда Сейкова.От есента на 2007 г. започва работа в „Шоуто на Слави“. Носител е на няколко награди в областта на сценичните изкуства.

Бил е на щат като актьор в театрите в Габрово и Шумен. От 2000 – 2005 е актьор в трупата на Театър „София“, но напуска недоволен от управлението на театъра. Остава на свободна практика близо 2 години, в които усилено озвучава филми. През май 2007 г. защитава с пълно отличие държавните си изпити в магистърската програма в НАТФИЗ „Мениджмънт в сценичните изкуства“ и е награден от ректора на Академията. 

От октомври 2015 г. до днес ръководи Театрална Работилница „Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт“ за деца и юноши на възраст между 8 и 19 години. Само за няколко години трупата му наброява над 50 деца, разделени в три възрастови категории и с тази си дейност тя е носител на множество награди от форуми за любителско театрално изкуство.

От октомври 2016 г. до днес е Директор на клуба по БГ Драма към Американския колеж в София – American College in Sofia.

Има две награди за главна мъжка роля от Фестивала в Шумен „Нова българска драма“, Наградата за талантлив млад актьор на Фондация „Иван Димов“ и четири номинации за Аскеер. През 2013 г. получи номинация за главна мъжка роля в комедиен/сатиричен спектакъл „Златен Кукерикон“ за постановката „Досадникът“ от Франсис Вебер. През 2015 г. получава и наградата „Любимец 13“ за ролите си в „Човекът от Ла Манча“ и „Лелята на Чарли“. 

От 2002 г. Бачев започва да се занимава активно с озвучаване на реклами, филми и сериали. Първият му озвучен филм е „Атлантида: Изгубената империя“. Той е и българският глас на Кмета на Хувил в пълнометражната анимация „Хортън“ и готвачът Лингуини в „Рататуй“, Стар и Кейл в синхронните дублажи на „Балто“ и „Титан А.Е.“Някои от по-известните сериали, в които озвучава, са „Да, господин премиер“, „Сайнфелд“, „Осем прости правила“ (дублаж на студио Доли), „H2O: Просто добави вода“ (дублаж на Медия линк), „В групата съм“ и „Раздвижи се“ (на който е и режисьор на дублажа), както и анимационни сериали като „Лабораторията на Декстър“ (дублаж на Медия линк), „Джони Браво“, „Луди за връзване“, „Най-добрият ми приятел е маймуна“, „Парк шоу“ и други.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 

"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени сХартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Източник: petel.bg