Кадър: БТВЛекар, отличен през 2012 година, продава наградата си в

...
Кадър: БТВЛекар, отличен през 2012 година, продава наградата си в
Коментари Харесай

Под 900 лв. заплата на първа линия: Най-добрият ни медик за 2012 г. продава наградата си

Кадър: БТВ

Лекар, отличен през 2012 година, продава премията си в символ на митинг, оповестява БТВ.

Причината за недоволството му - медикът работи на първа линия в битката с COVID-19, а получава като заплащане под 900 лв..

Лекарят изпрати писмо до здравния министър, в което изяснява постъпката си.Той написа, че продава за 638 лв. и 24 стотинки грамотата, получена за лечението на засегнатите от атентата в Сарафово, тъй като тъкмо толкоз е дупката в фамилния му бюджет за месеца.

Пред bTV медикът изясни, че работи в Пета градска болница и се грижи за болните от ковид. Твърди, че не е получил нито лев бонус за това.

Д-р Димитър Кехайов ще бъде посетител в предаването " Тази заран " в петък.

В Пловдив здравният министър Костадин Ангелов сподели, че не е осведомен с писмото на своя сътрудник, само че и не може да разяснява заплатите в общински лечебни заведения.

" Получавам заплата 830 лв. чисто в огромна софийска болница, а точно Пета градска болница, и втората причина е, че не ни заплащат в същата болница парите за Коронавирус. Всичките ни сътрудници, 95% от сътрудниците в държавните лечебни заведения работят за сходни пари в приемни незабавни отделения, и също е съветска
рулетка, с цел да получат тези пари ", съобщи доктор Димитър Кехайов.

" Със сигурност е тъжно. Затова ви споделям, че политиката, която сме подхванали, е увеличението на приходите на всички медицински лица, и на всички лекари и медицински сестри по лечебните заведения, като сме нараснали прихода с над 10% в лечебните заведения ", съобщи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР