кадър: БТВКакви ще са последиците от кризата върху джоба ни.

...
кадър: БТВКакви ще са последиците от кризата върху джоба ни.
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Най-вероятно ще се вдигне ДДС, защото по по-лесен начин се събират повече приходи в бюджета

кадър: БТВ

Какви ще са последствията от рецесията върху джоба ни. Финансовият специалист начерта насоките за идващите години.

Бившият финансов министър разяснява, че държавното управление „ тича след рецесията “

2021 година ще бъде по-тежка от актуалната в икономическо отношение. Това съобщи някогашният финансов министър  Симеон Дянков  пред. По думите му огромна част от спестяванията на компаниите и фамилиите към този момент са изчерпани.

Според него ограниченията на  държавно управление то за поддръжка на бизнеса у нас не са задоволителни.

Правителство то тича след  рецесия та. Трябва да се намерения кои браншове са най-засегнати и за какво това се получава. Причината е, че в  държавно управление то няма икономисти, които да кажат в какви ограничения би трябвало в този момент да се влага, преди обстановката да стане по-лоша “, сподели Дянков.

Бившият финансов министър е на мнение, че ще има още талази на болестта, от което бизнесът ще става все по-потърпевш. Той уточни, че е вероятно  налози те у нас да се усилят.

„ До 2 г.  налози те ще се усилят, тъй като в този момент се подвигнаха много от социалните  придобивки  и се върви към повдигане на  налози те. Най-вероятно ще се вдигне Данък добавена стойност, тъй като по по-лесен метод се събират повече доходи в  бюджет а “, разяснява той.

Дянков беше безапелационен, че до година-две се очаква  рецесия  и в банковия бранш. Той съобщи, че  държавно управление то би трябвало да почерпи експертен опит, с цел да се оправи с проблемите в стопанската система.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР