Кадър бТВДоброволци откриха боядисано куче в ромска махала, край Тутракан.

...
Кадър бТВДоброволци откриха боядисано куче в ромска махала, край Тутракан.
Коментари Харесай

Запознайте се с Реди – червеното куче, което трогна социалните мрежи

Кадър бТВ

Доброволци откриха боядисано куче в ромска махала, край Тутракан. Историята му провокира вълна от страсти в обществените мрежи. Десетки са искащите да го осиновят.

Реди на пръв взор е друг, тъй като е червен, само че в действителност е като всички останали бездомни кученца, търсещи обич, заяви бТВ.

``
реклама  

Преди дни организация „ ДОГ ХЕЛП ” получава сигнал за бедстващото животно. Кристиян Павлов го открива в ромската махала на село Нова черна. Там група деца  го боядисали за развлечение.

„ Това са деца, които не знаят просто какво вършат. Постъпката не е хубава. Това е животинка, която и тя носи живот и има сърце ”, споделя той.

С помощта на дарения кучето е настанено във ветеринарна клиника в София. Доброволците го кръщават Реди. 
„ Не е редно, тъй като боята съдържа най-различни химикали ”, споделят неговите спасители. „ Към момента няма затруднения. При една алергична  реакция тя би била бурна и евентуално животозастрашаваща ”, разясни ветеринарят Генадий Василев.

Сега Реди търси нов собственик, а претенденти не липсват.

Реди ще остане в клиниката още 10 дни, а неговите спасители, споделят, че той е неповторим, тъй като сърцето му ще остане даже, когато боята се отмие.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР