Кадър: БТВДепутатът от БСП Стоян Мирчев коментира в Тази сутрин

...
Кадър: БТВДепутатът от БСП Стоян Мирчев коментира в Тази сутрин
Коментари Харесай

Депутатът от БСП „взриви” ефира – разкри защо Бойко Борисов протяга ръка към Слави Трифонов

Кадър: БТВ

Депутатът от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев разяснява в „ Тази заран ” по БТВ горещата тематика с партийните дотации. В един миг обаче Мирчев захапа и Бойко Борисов, и съобщи, че в опит да остане на власт, министър председателят ще търси поддръжка от досегашния си зложелател Слави Трифонов.

Ето каво съобщи Стоян Мирчев:

„ Парите за партийните дотации са взети непозволено и те ще би трябвало да бъдат върнати, това е най-правилното решение.

Човекът, който дава отговор за тях на „ Позитано ”, е отишъл да попита, тъй като е имал подозрения, че сумата е по-висока, само че от Министерството не му дали отговор. Казали, че всичко е наред, само че очевидно не е. Вината е на Министерството на финансите, че не са наблюдавали вярната сума и нейното консумиране. Това е още една капка в морето на съмнение към Народно събрание. Всички партии са единомислещи, че това, което е взето, би трябвало да бъде върнато и то ще бъде върнато. Днес, откакто приемем Закона на второ четене, ще стане ясно какви суми тъкмо ще се върнат.

Що се отнася до предлагането партийната дотация да стане 1 лв., това е официално опрощение на Министерски съвет. За да създадат това предложение, зад него се крият по-дълбоки проблеми. За Борисов и ГЕРБ, техните патерици в Парламента – „ Атака ”, НФСБ, „ Воля ”, демонстрираха на тези избори, че не могат да съберат публично доверие. Борисов е привикнал да има помощници, открити и прикрити, и сега протяга ръка към Слави Трифонов. Партиите в Народно събрание са ставали постоянно дясна ръка на Борисов, само че защото част от тези партии в този момент не демонстрират мощ и благоприятни условия да влязат в идващия Парламент, Борисов търси опция, а господин Трифонов е тъкмо такава опция. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР