Кадър bTV „За мен това беше битка с планината –

...
Кадър bTV „За мен това беше битка с планината –
Коментари Харесай

Радослава, жената на Боян Петров: Планината го искаше за себе си, а аз – за мен


Кадър bTV

„ За мен това беше борба с планината – тя го искаше за себе си, а аз – за мен. И не спирахме да се надиграваме”, сподели Радослава Ненова, дамата до алпиниста Боян Петров, с който няма връзка от 3 май.

„ Знам, че е огромен риск в планината. Но в никакъв случай не сме се сбогували като че ли няма да се видим”, сподели още тя.

Днес е последният ден, в който китайската страна организира избавителната акция, чиято цел е да откри Петров. Ще бъдат тествани места, които на сателитната фотография не се виждат добре. Те са в региона сред базовия лагер и лагер 1.

„ В началото е допустимо да се е скрил, с цел да изчака бурята, само че в случай че това е повода – трябваше да е слязъл до момента. Каквото и да се е случило преди дни, в този момент шансът е най-малък (…)

От деня, в който ми се обадиха от базовия лагер до момента, трябваше да се активизирам, с цел да може всичко да се случва. Включиха се доста хора, които свършиха ужасно доста работа. Знаех, че доста хора харесват Боян, само че в този момент непрекъснато получавам препоръки, известия, всевъзможни разновидности за помощ, свързват се с мен алпинисти, с които е той се е катерил по света, помощ от страна на Министерство на външните работи...”, споделя Ненова.

„ Не бях подготвена за това, че Китай и Непал са в по-особени връзки. И самите страни не знаеха по какъв начин да реагират на молбата на трета страна. Не знаех, че този проблем е доста сложен”, добави тя.

„ Дори през вчерашния ден, когато непалците приключиха своята задача, се зарадвах, че китайците продължиха. Това ни подарява още един ден, в който макар обстоятелствата, имаш надежда”, сподели Ненова.

„ Трудните моменти започнаха от самото известие, че го няма, и ще не престават още дълго време. С детето желаеме да отидем до базовия лагер след време”, показа още тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР