Кадър бТВОчаквам на 23 октомври да се случи това, което

...
Кадър бТВОчаквам на 23 октомври да се случи това, което
Коментари Харесай

Христо Монов: Беше погазен законът и чувството за справедливост на нацията

Кадър бТВ

„ Очаквам на 23 октомври да се случи това, което не се случи преди една седмица. Тогава беше демонстративен законът и беше накърнено възприятието за правдивост на цялата нация ”, това сподели Христо Монов във връзка плануваното от Върховен касационен съд дело за преразглеждане на условно освободеният Джок Полфрийман, съобщи вести.бг.

Изказването на Монов беше моменти преди да стартира митинг против предварителното стартиране на австралиеца от пандиза. 

За „ Лице в лице ” бащата на убития от Полфрийман – Андрей Монов съобщи, че изпитва терзание от това, че делото е след един месец.

По думите му през това време килърът може да напусне страната и да се окаже, че той е бил опрощение, защото страната няма да има никакви средства да следи за условното му избавление.

Според него правото не се компрометира в случай че депутатите одобряват законови промени, които са провокирани от публичен напън.

„ Щом обществото има потребност, то народните представители би трябвало да подхващат съответните ограничения и да отговорят на хората ”, добави още той.

Междувременно стана ясно, че австралиецът Полфрийман остава в дома за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци до окончателното решение на съда по настояването на основния прокурор Сотир Цацаров.

Полфрийман излезе предварително от пандиза преди седмица, 6 години и половина преди да излежи присъдата си за убийството на студента Андрей Монов през 2007 година

Освобождаването му провокира огромно публично неодобрение и довечера пред НДК се организира митинг. Недоволните жители носиха плакати, на които пишеше - " Убиецът Полфрийман в пандиза ". Протестът протече спокойно и без произшествия.



 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР