кадър бТВ Кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов спечели изборите във

...
кадър бТВ Кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов спечели изборите във
Коментари Харесай

ГЕРБ победи в Галиче, БСП иска касиране на вота


кадър бТВ

Кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов завоюва изборите във врачанското село Галиче, което близо 20 години бе ръководено от Ценко Чоков.

Страхил Стоянов е локален фермер, който получи доверието на 497 гласоподаватели. Неговият конкурент Веселин Тушинов е един от главните очевидци в съда против Ценко Чоков, само че получи 27 гласа по-малко.

Стоянов се кани да бъде кмет на всички и да спре дългогодишните вражди, а Тушинов ще желае намесата на прокуратурата и анулиране на изборите поради нарушавания на изборния закон и моралните правила.

Българска социалистическа партия също твърди, че в изборния ден е имало голям брой нарушавания и упорства за анулиране на вота. На мобилната изборна секция са написани доста актове за нарушавания, а там са пускали своя глас освен инвалидите, за които действително е предопределена тя, споделят от партията.

Социалистите настояват, че изборни бюлетини са раздавани на хора, които не са гласоподаватели, които са дали своят вот от името на други хора. Те са допускани до секцията за гласоподаване в локалното учебно заведение през странична врата, споделят от Българска социалистическа партия. От щаба на спечелилия Стоянов отхвърлят всички обвинявания.

В девинското село Беден също бе определен претендентът на ГЕРБ. Стоян Настанлиев беше определен на балотажа в неделя. До изборите в Беден се стигна, откакто кметът на селото Захари Стоилов отиде да работи във Франция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР