Кадър бТВ, архивТемата с кандидата на ГЕРБ за президент става

...
Кадър бТВ, архивТемата с кандидата на ГЕРБ за президент става
Коментари Харесай

Чолаков: Кандидатурата на ГЕРБ за президент ще бъде такава, че няма да има нужда от представяне

Кадър бТВ, списък

Темата с претендента на ГЕРБ за президент става все по-актуална.

„ Кандидатурата на ГЕРБ за президент ще бъде такава, че няма да има потребност от показване, т.е. това ще бъде мощен човек и доста ярка обществена фигура “. Това съобщи пред БНР Радомир Чолаков, народен представител от ГЕРБ-СДС. Той посочи, че бъдещият президент на България би трябвало да бъде човек, който да събира, а не да разпилява:

„ Президентът Радев не знам какво ще остави, знам какво разпиля “.

По думите му ГЕРБ събират и са „ държавническа котва “ и в 46-ото Народно заседание:

„ ГЕРБ пазеше България – от мигрантска рецесия, от финансови рецесии. Държавата беше съхранена и предадена на 4-ти април на президента Румен Радев в положително положение. Сега виждаме, че държавата се разпада по браншове “.

Чолаков показа, че в коридорите на Народното събрание е приказвал с много депутати от други парламентарни групи, които са изказали страдание, че не са създали коалиция с ГЕРБ.

„ Разумно държавно управление не го виждам без присъединяване на ГЕРБ “, съобщи той.

„ Виждаме доста образци, в които тези, които слагаха доста високо моралната летва пред ГЕРБ, не могат да я прескочат сами “, съобщи той.

Чолаков беше безапелационен, че ГЕРБ ще упорстват да получат отговор дали ще се броят разписките от машините за гласоподаване.

Депутатът от ГЕРБ-СДС разяснява признатата от Народното събрание актуализация на бюджета, като съобщи, че най-важният въпрос, който би трябвало да бъде задаван е какъв брой ще бъде дефицитът на страната в края на годината.

„ Ние предупреждавахме, че когато стартира гражданска война, идват мародерите. Тази актуализация беше вкарана под благовидното предпочитание да се помогне на пенсионерите. Но около това, се вкараха и доста други неща. Примерно за рекламна акция за имунизацията в медиите бяха планувани 10 млн. лв.. Нали разбирате какво е да похарчиш 10 млн. лв. за медии в идващите 3 месеца. Слава богу тези 10 млн. лв. бяха спрени с гласоподаване в пленарна зала. Служебното държавно управление беше поискало тези 10 млн. лв., а партиите го стопираха “, изясни Чолаков, като изрече мнение, че актуализацията се случва преди предизборната акция за президентските и парламентарни избори, написа flashnews.bg.

Във връзка с откритите от Министерство на регионалното развитие нарушавания при строителството на Автомагистрала „ Хемус “ Чолаков разяснява:

„ Най-жалкото е, че строителството на магистрала „ Хемус “ спря. Изчезнали са 500 млн. лв., които държавното управление на ГЕРБ е било заделило за тази работа, явно са отишли за нещо друго. Беше дадено на хората „ Хемус “ да бъде приключена през 2024 година “

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР