Кадър bTV 16 бебета лабрадори – бъдещи кучета водачи очакват

...
Кадър bTV 16 бебета лабрадори – бъдещи кучета водачи очакват
Коментари Харесай

16 бебета лабрадори очакват своите приемни семейства във фондация Очи на четири лапи


Кадър bTV

16 бебета лабрадори – бъдещи кучета водачи чакат своите приемни фамилии.

Няма човек, който да не се трогне при гледката на игривите двумесечни лабрадори. Всеки би желал да ги погушка или да вземе някое у дома. Но внимание – те не са домашни любимци. Те ще бъдат от помощ на хора в потребност. След две години шестте лабрадора ще станат кучета водачи на незрящи хора. До тогава имат потребност от вас.

Ако желаете у дома един от тези луксозни лабрадори би трябвало да отговаряте на няколко условия: да живеете в София или и в близост, да работите от у дома и да го върнете след една година.

„ Най-важното изискване, на което би трябвало да дават отговор е да бъдат от София, тъй като има чести сбирки за социализиране на кученцата до момента в който навършат една година и да има постоянно човек у дома. Иначе всичко им даваме от тук – насоки, каишки, ваксини, всичко. Абсолютно никакви финансови отговорности нямат, всичко се поема от фондация”, сподели Теодора Чукчукова – помощник във Фондация „ Очи на четири лапи.

В момента 7 незрящи чакат за куче лидер. Фондация „ Очи на четири лапи” към този момент образова и кучета асистенти за хора с двигателни увреждания и такива с диабет, тъй че потребността от кучета асистенти се усилва. Колкото по-рано стартира домашното образование на кучето толкоз по-добре за него. Дългият престой във фондацията значи закъснение на неговото развиване.

Във „ Фондация Очи на четири лапи” ви чакат 10 новородени бебета. След към един месец те ще бъдат подготвени да отидат при своите приемни стопани.

Така следващата година общо 16 души в потребност ще имат куче-помощник.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР