кадър БСТВОчевидно е несправянето на кабинета Борисов с пандемията както

...
кадър БСТВОчевидно е несправянето на кабинета Борисов с пандемията както
Коментари Харесай

Гуцанов: БСП направи Варна най-добър град за живеене с 230 милиона. Сега бюджетът е половин милиард и градът не е в никоя класация

кадър БСТВ

Очевидно е несправянето на кабинета Борисов с пандемията както на национално, по този начин и на районно равнище. Това разяснява по БСТВ водачът на БСП-Варна и лидер на кандидатската листа на социалистите в 3 МИР Борислав Гуцанов. Той даже показа, че в основания от ръководещите безпорядък поради несъответстващи решения, може да има и предумисъл. “Следя от близко дейностите на здравния министър и на Борисов, те са способни да си играят със здравето на хората и с стопанската система за да имат по-добри резултати на изборите, като се понижи интензивността. Няма някой, който желае това, с изключение на тях ”, разяснява Гуцанов.

Той изясни, че на варненско равнище ограниченията са толкоз несъответстващи, колкото и на национално. За образец даде дейностите на регионалния шеф, който първо спря честването на 100-годишнината на Драматичния спектакъл във Варна, а на идващия ден анулира възбраната си под напън на обществеността.

Гуцанов непосредствено нападна  министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов, който е лидер на листата на ГЕРБ във Варна. „ Аз в действителност се удивлявам на този човек – той претендент за депутат ли е или министър? Беше споделил, че се отдръпва от предизборната акция, дружно с това всичките му предизборни билбордове и плакати стоят, а също така има гратис ефирно време ”, сподели водачът на БСП-Варна. Гуцанов добави, че по тази причина организацията е сезирала ЦИК  и Съвет за електронни медии  и желае инспекция за изборни нарушавания от страна на министър Ангелов.

България не е в рецесия, а в демографска злополука, това заяли лидерът на варненската листа на Българска социалистическа партия. Гуцанов изясни, че Варна зясега не е наранена директно от нея, само че това е поради механичния приръст на популацията. Той акцентира, че единствено Българска социалистическа партия мисли в вероятност какво би трябвало да се направи, с цел да се преодолее тази катастро фа. „ Математически тези процеси могат да станат необратими, в случай че не се вземат ограничения ”, изясни Борислав Гуцанов.

Той разказа рецесията в стопанската система на Варна по този начин: 7,9 милиарда е нейният Брутният вътрешен продукт, като от тях 4,3 милиарда са от строителството, превоз, туризъм и услуги. „ Можете да си визиите за какъв голям срив става въпрос, 25 000 са засегнатите работни места единствено в туризма ”, добави Гуцанов и изясни, че икономическите ограничения на държавното управление не са помогнали съвсем с нищо.

„ Коментира се, че на 1 май започвал туристическия сезон. Аз това го одобрявам за насмешка. Как томно ще стартира на 1 май, с какви проби, кой ще идва, по какъв начин ще идва? Че ние сме в този момент пред нов локдаун поради дейностите на държавното управление, а се приказва за начало на туристическия сезон на 1 май ”, разяснява лидерът на листата на Българска социалистическа партия във Варна.

„ Силно съм уверен, че ще има смяна и естествени хора ще поемат ръководството на страната, а не по този метод да репетират върху здравето и страховете на хората ”, добави той.

Борислав Гуцанов за следващ път уточни стретегическите цели на Варна, като строителството на нови мощности на пристанището, което изостава извънредно в развиването си по отношение на Констанца, като при започване на прехода те са били съизмерими.  Крайно належащо е построяването на индустриална зона, която освен да съществува на хартия, а да работи действително за стопанската система. Страната ни би трябвало да работи интензивно и за развиването на коридора Север – Юг сред Истамбул и Констанца, който може да даде на Варна големи благоприятни условия. Именно това инфрастуктурно трасе изисква преди всичко строителството на нов мост над езерото и канала. Заедно с това отварянето на пристанище Варна – Изток и превръщането му в атракционна зона би трябвало да се развива съгласно първичния проект, а точно по модела, който е използан за това в Барселона или Генуа, с построяването на огромен аквариум, на нов център за просвета и конгресна активност и яхтено пристанище. Гуцанов напомни, че това са хрумвания, наложени от Българска социалистическа партия по времето, в което е управлявала локалната власт на Варна.

„ Варна стана най-хубав град за живеене, когато Българска социалистическа партия управлявахме града и бюджета беше към 220-230 млн. лв.. Сега е над половин милиард и Варна не е в нито една ранглиста ”, сподели Борислав Гуцанов. Той се спря и на хода на предизборната акция. По негови думи съперниците на соцалистите към този момент не си разрешават групи провокации. За сметка на това Гуцанов се тормози мощно от корпоративния и купения избор. Затова и варненските социалисти подчертават в акцията си особено на това хората да не продават гласа си, а да го дадат по съвест.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР