Кадър БСПБСП иска масово тестване за Ковид и безплатни тестовеОще

...
Кадър БСПБСП иска масово тестване за Ковид и безплатни тестовеОще
Коментари Харесай

БСП: Искаме масово тестване за Ковид на населението

Кадър Българска социалистическа партия

Българска социалистическа партия желае всеобщо тестване за Ковид и безвъзмездни проби

" Още от началото на рецесията напролет от Българска социалистическа партия настояваме организацията по превъзмогването на Ковид-19 да се поеме от страната. Вместо това ставаме очевидци на основаването на следващ комитет. Има основан проект за пандемично събитие от 2006 година. Той елементарно може да бъде модифициран ", съобщи пред Българска национална телевизия проф. Георги Михайлов, народен представител от " Българска социалистическа партия за България ".

Професор Михайлов е деен участник в доброволческата самодейност на левицата. В рамките на един месец той бе доброволец поредно в болничното заведение в Свищов, по-късно в Гоце Делчев.
Картината съвсем на всички места е идентична съгласно него: " Напрежение в здравната система, което значително е основано извън. Тревогата обаче е огромна, градусът на напрежение би трябвало да спадне. Това, което видяхме всички, отишли в лечебните заведения, е една доста скромна материална база, скромни благоприятни условия, доста тежък кадрови недостиг. Това са неща, които не са от през вчерашния ден. Общинските лечебни заведения в този момент избавиха здравната система, макар че преди бяха нарочени да бъдат закривани ".
Всичко това по думите на професора води до диалога, за който от Българска социалистическа партия от дълго време упорстват: " Здравеопазването няма цвят. Трябва да намерим консенсус, форма на ръководство на здравната система, която да е ефикасна ". Това обаче не се е случило до момента, макар съществуващата констатация, че здравната система е болна.
Над 80 % нямат признаци на болестта ", съобщи още професорът, като разясни, че 

едвам 5 % от болните имат потребност от интензивни грижи, само че заради основаното напрежение, този % е скочил извънредно доста.
Проф. Михайлов напомни, че от левицата са предложили всеобщо тестване и безвъзмездни проби за корона вируса. Той даде за образец Австрия, където стартира всеобщо тестване и Словакия, която към този момент го е направила.
" Ковид има и други измерения с изключение на здравните - стопански, културни, просветителни ", предизвести проф. Михайлов.
Той означи, че за жалост в Народното събрание не са били извършени нужните диспути с министъра на опазването на здравето, макар настояването на левицата.
По думите му в последна сметка това са политически решения и тяхното съществено разискване е належащо, а не да се случва по този начин, че който има болшинство, да надвиква другите.
" Нужно е да бъде подложен съществено диалогът за българското опазване на здравето ", акцентира проф. Михайлов.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР