Кадър: БНТВирусологът проф. д-р Радка Аргирова смята, че не трябва

...
Кадър: БНТВирусологът проф. д-р Радка Аргирова смята, че не трябва
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Да не се успокояваме от спадналия брой новозаразени. Важно е какви ще са цифрите към 25-30 януари

Кадър: Българска национална телевизия

Вирусологът проф. доктор Радка Аргирова счита, че не би трябвало да се успокояваме от спадналия брой на новозаразените с ковид напоследък.

" Можем да бъдем по-сигурни в прогнозата за епидемиологичната картина у нас в един по-следващ интервал, 25-30 януари. Коледните и новогодишните празници приключиха наскоро и при един по-разширен инкубационен интервал - до 30 януари, ще е доста значимо какви ще са цифрите. По това ще разберем доколко хората са се съобразили с всички условия, а това ще значи и какви ще са настройките им ", сподели Аргирова по време на съвещания при президента Румен Радев за предприемането на нужните ограничения за провеждането на обективен и транспарантен избирателен развой, който да подсигурява правото на глас и здравето на българските жители, оповестява Novini.bg.

Настоящото понижаване на броя на новозаразените мен не ме успокоява. Броят на изследваните е дребен, то не става отмерено, с цел да вършим заключения за цялата страна. Следващите дни ще излязат хората, които не сме виждали – да забележим каква ще бъде обстановката, съобщи тя.

До изборите има задоволително време да се създаде схемата за гласуването на хората, които са в карантина. Трябва да се създаде и схемата по какъв начин ще се обезпечи гласуването на пациентите в лечебните заведения, което ще е извънредно мъчно. В никакъв случай не би трябвало да се позволява в лечебните заведения да влизат неимунизирани хора. Всички ограничения би трябвало да бъдат тъкмо написани. Трябва да се постараем към месец преди датата, която се разгласи за избори, да има концентриране на здравни заведения, в които ще се организира гласуването. Добре е, в случай че е допустимо, те да бъдат по-малко на брой, уточни проф. Аргирова.

Остро стои въпросът вероятен ли е избор на ваксина. В края на интервала, когато Народното събрание разгласи кои компании ще доставят ваксини в Европейския съюз и в страната, поражда въпросът можем ли да избираме. Все още до обикноновените хора няма информация коя ваксина какви качества има. Апелирам към изпълнителната власт за написване на къси и ясни материали с информация за имунизациите, с цел да знаят хората какво да изберат. Да те боли, като те боцнат, не е проблем, само че да получиш анафилактичен потрес, е съществено. Трябва да има сериозна информация, акцентира вирусологът.

Проф. Ангелов обясни дали ще има парламентарни избори на 28-и март

Трябва да се обясни дали здравните управляващи са склонни да се нарушава схемата за имунизация. Появяват се информации, че в Англия ще се смени схемета, само че ние не сме в обстановката на Югоизточна Англия. Всяка смяна води до опасности. Като вирусолог ме тормози, че в случай че се смени срокът сред трите седмици, за които е обещано позволение за потребление на имунизацията, никой не знае дали от четвъртата, шестата или дванадесетата седмица няма да има заплаха от ново заразяване. Все още не знаем какъв брой е отбраната след трите седмици, с цел да мислим за удължение на този период. Ваксината селектира варианти у хората. Има условия други, по-патогенни варианти да се размножат повече и да не се получи упования резултат. Много държа, в случай че е допустимо, да проведем едно чисто професионално заседание и да вземем съществени, обосновани на науката заключения и да не се позволяват произволи, сподели още проф. Радка Аргирова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР