Кадър: БНТВчера ГЕРБ депозира проект за нова Конституция в парламента.

...
Кадър: БНТВчера ГЕРБ депозира проект за нова Конституция в парламента.
Коментари Харесай

Ципов: Нека видим какво предлага Радев за Съдебната власт и конституционните разпоредби

Кадър: Българска национална телевизия

Вчера ГЕРБ подава план за нова Конституция в Народното събрание. Документът е изпратен до ръководителите на всички парламентарни групи в 44-тото Народно заседание и депутатите, нечленуващи в парламентарни групи.

Широк публичен спор за промени в Конституцията желаят от Вътрешна македонска революционна организация. Те ще решат дали да поддържат концепциите на ГЕРБ след провеждането на съдружен съвет. От Българска социалистическа партия споделиха, че предложенията на ръководещата партия са опит за отместване на вниманието.

В утринния блок на Българска национална телевизия заместник-председателят на ГЕРБ Красимир Ципов разяснява вчерашното изявление на президента Радев във Варна, където той съобщи, че планът за конституция на ГЕРБ е " недоносче " и цели да отклони настояването за оставка на премиера и осъществяване на предварителни избори.

" Той сподели през целия си мандат, в това число към този момент сме и в границите на последната година от неговия мандат, че търси борба, което не считам, че нито е потребно за съблюдаване на правилата за взаимоотношение сред другите управляващи, нито за българските жители ", сподели Ципов.

" В последна сметка като не желае да внесе собствен план в това Народно заседание, дано най-малко да го показа на обществото да забележим какви са тези оферти и тогава да квалифицираме, в случай че мога по този начин да се изразя. За мен е безусловно неясно едно такова държание, само че господин Радев от дълго време сподели, че той не въплъщава единството на нацията и той се припознава по-скоро като политически водач, като счита, че е належащо да се изявява в качеството си на политически водач, а не на президент ", съобщи заместник-председателят на ГЕРБ.

" Нека да забележим какво предлага господин Президентът и във връзка с Съдебната власт и във връзка с всички значими конституционни разпореждания ", прикани Ципов.

Вижте какво още сподели депутатът от ГЕРБ във видеото.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР